Restaurant Interior DesignCocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

Project: Cocktail Workshop & Night Bar
Design Company: GE Space Design
Design Team: LI Jia, Nemo, ZHOU Ying, WEN Wei, TANG Qian
Client: The Tasting Room
Location: No. 47 Hongshun Street, Jinjiang District, Chengdu City, China
Design Team: LI Jia, Nemo, ZHOU Ying, WEN Wei, TANG Qian
Area: 110 m2
Design Time: July 2019
Completion Time: September 2019
Products Brand: Power Dekor, Nanogress, Thinkpower, Souls, Geze
Photography: ICY©ICYWORKS

In Chengdu, a capital city in the southwestern China known for its laid-back lifestyle, there is such a R&D cocktail workshop & bar. The client’s emotional preference and rich experiences as a bartender convince the designer to create a novel project, in which the place is converted from an innovative cocktail workshop to a cozy and styled bar according to time shift in a day.

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

Creddie Workshop, which targets to test and develop numerous possibility of making a glass of cocktail with different ingredient, locates in the front door of the site. Open bar area with sliding windows breaks its barrier with the passerby. Warm yellow lights and comfortable sitting places encourage people to walk inside and explore mystery of cocktail making, as well as to become the volunteer taster of a new drink recipe.
Furthermore, Creddie Workshop also provides technical consultancy, drink menu development and personnel training for other bars or individuals in the City.

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

The Tasting Room bar is hidden behind the Workshop, which is accessible through a black passage and a cabin door. Simplicity designs with raw materials of bamboo, stones, and wooden floor emphases the place spirit in cocktail making with quality organic ingredient, which also contributes to enrich customers’ inherent experience and improve the tasting satisfaction. In this cocktail workshop + bar, every glass of drink has its own “ID card” that marks the recipe and the research and development notes from the bartender.

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

The warm light setting and the solid wood texture are well matched in harmony.
Bamboo weaving, a local art format in Chengdu, is delicately set with the chairs back, wall decoration and light box. More surprisingly, bamboo weavings scatter the light on the floor and walls, that building up a magic lighting atmosphere within the space.

The Tasting Room / GE Space Design

Space transition between public bar area and intimate space is naturally achieved through a curved wall, which half surrounds a semi-open room for certain privacy.
Elaborate seats setting allows guests to drink and chat with enough space between each table and chair. Non-fixed tables and chairs facilitate the extending of open space for social events, dancing is workable there in some case.

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

The Tasting Room / GE Space Design

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

The Tasting Room / GE Space Design

The Tasting Room / GE Space Design

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

Cocktail Workshop and Night Bar in Chengdu City

plan

Subscribe to our newsletter

Spider House: Renovation to a Mid Century Solid Brick Suburban House

The Spider House is an extension and renovation to a mid century solid brick suburban two level house, involving a complete aesthetic renewal of the entire house. This project was a collaboration involving the architect, interior designer Emma Dwyer and the builder Matthew Dwyer from MMD Constructions, all contributing equally in all areas of design.

A Patio House on the Atlantic Coast / Guedes Cruz Arquitectos

Architects: Guedes Cruz Arquitectos Architecture Collaborators: Patrícia Maria Matos, Nelson Aranha Location: Cascais, Portugal Photography: Ricardo Oliveira Alves The Wall House is a private residence designed by Portuguese...

Apartment with a View / Atelier Starzak Strebicki

The apartment with a view located on the seventh floor is a result of combining two flats. Its space is divided into two main and at the same time interpenetrating zones: intimate and daily.

D79 House – Friendly Home with a Lounge and Kitchen Open Space

Polish studio Mode:lina Architekci designed the D79 House for a young family with preschool children. Description by Mode:lina: "We are a family with little children, who...

An Elegant Residence Purifying Your Mind / AD Architecture

The project is located in a high-end residential community. In spite of the “high-end” positioning of the project, AD Architecture still endowed it with artistic features. Through feeling the beauty of pureness and quietness in space, the Studio created an elegant residence that purifies and eases people’s mind.

Recommended Stories