De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

- Advertisement -

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

Project: De-Tox Cafe
Architects: Lab4 architects
Team: Harris Souliotis, Georgios Gougoulakis
Location: Trikala, Greece
Area: 98 sq.m
Photographer: Kostas Kroustallis

De-Tox Cafe is a distinguished Greek coffee chain store with several spots across Greece. Lab4 architects undertook the design of this 98 sq.m store in Trikala, following the basic brand forms, bringing an evolution to the whole design identity though.
The space is divided into three basic units. The first one is the bar area, the second one is the seating area and the third one is the zone of auxiliary functions (toilets, office and storage room).

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

Focusing on the main brand motto (the angle café), the architects got inspiration from the primitive shape of the “angle”, creating a series of constructions, patterns, and formations. A laser-cut metal hanging construction prevails in the seating area through its dynamic form, giving a sense of motion in the space. Triangle metal flower pots over the bar intensify this dynamic sense. On the opposite side, oak veneered MDF panels in combination with stone and cement plaster textures create a sense of calmness and coziness while a vertical garden wall completes the overall hospitable space result.

AXONOMETRIC PLAN

About Lab4 architects
Lab4 architects (laboratory for architects) is a team of architects, engineers and associates, established in 2013, targeting the field of architecture and design.
The team members are architects Georgios Gougoulakis, Harris Souliotis and civil engineers Thanos Galanis and Dimitris Souliotis as well as graphic designer – illustrator Bill Pappas.

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

interior store, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

plan 2

interiors, Trikala, Greece / Lab4 architects

retail, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

- Advertisement -

Guesthouse in the Countryside, Polska / Loft Kolasinski

Studio Loft Kolasiński recently designed this guest house in Chociwle, Polska. A complex project of a guesthouse situated on the edge of the forest surrounded...

The Mellier – Albemarle Street Apartments, Mayfair, London

Designed by Studio Mackereth, The Mellier is a recently completed residential project in London, England. The Mellier is the winner of the World Interior News...

Avalon Beach Apartment / Studio Benicio

Avalon Beach Apartment is a complete renovation to a tired, original 1970s two bedroom apartment located in the relaxed, picturesque Northern Beaches of Sydney....

Apartment in Moscow, Bright Design, Freshness and Playful Colors

Russian designer and architect Tatiana Zhivolupova is the creator of this interior design project. Located in Moscow, the apartment with an area of 57.9 square meters, has a bright and functional design.

Gyoza Bar is a Fusion of Japanese Comic Graphics with Eye-Popping Colors

In the hands of Alvin-T Studio, Gyoza bar is a made out of a fusion of Japanese comic-ky graphics with eye-popping colors. Many of the furniture were custom designed with a young and cheerful mood in mind.

Isfahan House by Bracket Design Studio / Iran

Tehran-based Bracket Design Studio has completed the Isfahan House in 2016 for a young family. Project description: Isfahan, at all times, has been a garden...

Victorian Heritage Villa Renovated by Matt Gibson in Melbourne

The Barrington heritage area in Melbourne is known for being an area of heritage significance containing high quality heritage villas, set within garden settings - the kind of characteristics identified that make Melbourne one of the World’s most livable cities.

Pear Tree House in South London by Edgley Design

Edgley Design has designed Pear Tree House in South London. Edgley Design is a young, creative award winning RIBA Chartered architectural practice based in...

Old Weatherboard House in Sydney Gets Modern Addition

This is an addition to an old weatherboard house set within a large garden. The idea was to create a separate sleeping pavillion linked to the existing cottage via extending the old verandah. This creates a separation of sleeping and living areas and links all spaces with the verdant garden.

Moore Park House – Full Rebuild and Extension by Jo Cowen Architects

Moore Park House is an old Georgian house refurbished by Jo Cowen Architects for a family with children. Project description: The renovation of this five...

Otago Bay House / Topology Studio

Located on a lazy bend of the Derwent River in Hobart, this house accentuates the drama of living on the water’s edge. Connections with the landscape oscillate between enclosure and embrace. A courtyard, a colonnade, ledges and terraces soften the distinction between house and landscape with a series of steps and paths.