Residential ArchitectureApartmentsElegance Apartment by Sence Architects

Elegance Apartment by Sence Architects

Elegance Apartment by Sence Architects

Project: Elegance Apartment
Interior Design: Sence Architects
Team: Petrovska Oksana, Zamryka Anastasia
Location: Kyiv, Ukraine
Size: 119 sq.m.
Completion Year: 2022
Photo credits: Maxim Artbovich

A combination of homeliness and modern design solutions. Elegance Apartment is a new project from Sence Architects, created specifically for a young couple who loves traveling. The apartment provides a hotel atmosphere and well-thought-out functionality, so that, every corner serves as a comfort zone.

living room, Sence Architects

Elegance Apartment by Sence Architects

Interior color palette is rather restrained, classical and minimalistic. Ceramic granite became the highlight of the project, as it allows light to pass through and visually expands the apartment, giving some additional space and volume to it. Greening along the mirror wall creates a special microflora, harmonious combination of wood and marble provides the effect of naturalness and environmental friendliness.

“Elegance” is also all about lightness. Sence Architects specialists opted for a hidden installation in order to avoid additional heavy structures. Built-in shelves, tinted and mirrored facades easily hide all the accessories, creating a symbiosis of convenience and practicality. The flat is equipped with numerous spotlights, as well as additional LED lighting around the mirror and some shelves. Diffused light is soft and non-aggressive, it creates an atmosphere of coziness, peace, and harmony.

kitchen, Sence Architects

bedroom, Sence Architects

bedroom, Sence Architects

Elegance Apartment by Sence Architects

layout

Subscribe to our newsletter

Pivot House, British Columbia / Splyce Design

The Pivot House is located on an irregularly shaped lot in a Burnaby suburb. Pinched on the north end and steeply sloped to the front door, the footprint of the house is shaped by the site, which fans out on the south, allowing for a broad walk-out living space.

McDonald’s Innovation Center by Studio O+A

After Studio O+A partnered with McDonald’s on a new corporate headquarters in Chicago’s West Loop, it turned to the Innovation Center for a similarly fresh look at the spaces where fresh looking is the principal activity of the day.

Ramat Hasharon House / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The main challenge in this project was to fit four floors into a house with plot limitation, that would look like two. By stretching, extending and raising the main box we managed to hide three floors in it, and create a Pavilion looking house.

Boutique Condo by Four Brothers Design + Build

As Four Brothers developed the material scheme for the spaces they wanted a calming, welcoming but bright space through an even neutral color palette combined with high textural materials

Casa TEC 205 in Monterrey by Moneo Brock Studio

The Casa TEC 205 is located very close to the Chipinque ecological park, an urban landscape dominated by the Sierra Madre, omnipresent backdrop to the city of Monterrey. This house is the first prize in a raffle organized every year by the Technological University of Monterrey to raise funds for its students.

Recommended Stories