Office DesignEquitas Capital Partners Office Space by Oktra

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Project: Equitas Capital Partners Office
Interior Design: Oktra
Location: Manchester, United Kingdom
Year of completion: 2020
Photographer: Rick M.
Text and photos: Courtesy of Oktra

In line with their strong company culture of setting industry standards, leading mergers and acquisitions specialists Equitas Capital Partners approached Oktra wanting a new Manchester-based flagship office, capable of both bringing the best of their other global office environments and evolving to that next step. Having come to Oktra with a space already refurbished to a Cat A standard, they were looking for Oktra’s guidance in shaping it to reflect their values and prioritising both visitor and employee experiences.

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Maintaining communication with key stakeholders, and armed with Oktra’s thorough research and understanding of the building and its surrounding area, the Oktra team set to work. They created two fully glazed elevations, centring client experience and staff wellbeing with access to stunning views and plenty of natural light, and introduced locally-inspired artwork to fully root the office in its habitat. Oktra also incorporated biophilic elements and multiple pockets of breakout space to encourage employees to aspire to a high-quality working life.

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Oktra curated the space for a premium feel, featuring careful material selection and bespoke joinery pieces, while still encouraging Equitas Capital Partners to custom-dress the space and make it their own. Interspersing focused workspace alongside meeting and client space provides both privacy and openness throughout the office space, while sheer voiles offer the flexibility to increase screening as desired, without generating a feeling of enclosure. Oktra were pleased to work with Equitas Capital Partners on this project, and ultimately to create a fit out that manifests their ethos of a culture of higher standards.

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Office Space by Oktra

Equitas Capital Partners Office Space by Oktra

Office Space by Oktra

interior design by Oktra

interiors by Oktra

Subscribe to our newsletter

Peak Tea by Onexn Architects

The project is located at Haiya Mage Mall in Bao’an, Shenzhen. As such a drawer concept retail is built within such large business volumes, the comparison between the beverage store and the mall, somehow forms a relatively unitary parasitic and contrasting relationship.

Luigi Rosselli Architects Turned a 1930s Bungalow into a Stylish Family Home

Turn an aged 1930s bungalow on a steep site into a stylish family home, tough enough for teenage children while stylish enough for entertaining; opening the house to the view; emphasis on open space, light & privacy.

Asa House by Bernardes Arquitetura

Sitting on the top of a hill where a preexisting property was located, the Asa House (‘asa’ is the Portuguese word for wing) entirely rebuilt the relationship between site and building.

Ridge Road, Extension and Refurbishment by Mulroy Architects

Ridge Road is the extension and refurbishment of an end of terrace Edwardian home in Crouch End. Two new single storey extensions connect to an existing dining area, housing a new kitchen and sun room which together create a contemporary open plan living area at the rear of the property.

Pukapuka Road House by Belinda George Architects

The Pukapuka Road house uses recycled materials where possible. For example the windows are recycled steel joinery painstakingly restored but to off set the need for double glazing the large sliding doors are new timber joinery.

Recommended Stories