Evans Family Home by Bull O’Sullivan Architecture

Evans Family House by BOS Architecture (9)

Bull O’Sullivan Architecture ( B/OS ) have designed Evans Family Home in Auckland, New Zealand.

Description by architect: In the early decades of the 20th century kahikatea timber was used to make boxes in which butter was exported to Great Britain. Unlike most other woods, kahikatea did not taint the butter.

Evans Family Home by BOS Architecture (2)

With this alteration to the Evans family home we asked the butter box to help with the cementing of Romance. Romance, even in a butter-box, even in Point Chevalier.

Evans Family Home by BOS Architecture (9)

The graceful pine, which adorns most of the New Zealand forests, is brave in girth and height, with feather-like fronds of olive green, and is one of the glories of the New Zealand bush in berry time, when the native wild pigeon – te wing-a-wlng the Maori term it in their quaint, but wholly accurate, description of the flight of the bronze blue, white breasted, red-legged bird – is on its flight from one berry tree to another, the woods echoing to the “zwing-zwing” of its wings.

Evans Family Home by BOS Architecture (3)

Kahikatea, Kauri, Rimu and an entre of cedar help create a sumptuous interior of warmth and romance. Children “te wing-a-wlng” from one space to another, from floor to floor.

Evans Family Home by BOS Architecture (10)

John and Jenita, like wood pigeons, indulge and enjoy this home “zwing-zwing”, without tainting the children who learn of the importance of the berries within the tree. Simon Devitt Photographer

Evans Family House by BOS Architecture (7)

Evans Family House by BOS Architecture (8)

Evans Family House by BOS Architecture (5)

Evans Family House by BOS Architecture (6)

Evans Family Home by BOS Architecture (11)

Evans Family Home by BOS Architecture (12)

Evans Family Home by BOS Architecture (4)

Evans Family Home by BOS Architecture (1)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Stonewall House in Girona by Harquitectes

The Stonewall house follows the material and constructive logics of the original wall-fence, but adapting them to current requirements. It is built entirely with load-bearing walls, reusing the stones from the old wall, mixing them with aggregate from the plot along with limestone and cement.

The Split Residence was Designed with Accent on Green Practices

The Split residence was designed with green practices in mind; LED lighting is used throughout, and photovoltaic panels are incorporated into the roof. The hulls are clad in a composite of rice husks, water, and mineral oil that simulates wood, but is far more robust and sustainable.

Lichen House in Sonoma Valley, California / Schwartz and Architecture

The Lichen House nestles within the fog and oaks in the hills above California’s Sonoma Valley. The free-ranging branches of the site’s mature live and coastal oak trees support veils of draping Ramalina Lichen that filter sunlight, capture moisture and nutrients for their hosts, and remove pollutants from the air through photosynthesis.