Nelson Preserve Retreat For a Family of Four / Studio Zerbey

Nelson Preserve Retreat

Architects: Studio Zerbey Architecture
Project: Nelson Preserve Retreat
Location: Cle Elum, Washington, United States
Photography: Studio Zerbey Architecture

Recently completed, we designed this home for a family of four in the Nelson Preserve area of Suncadia, where the clients desired a home that hugged the landscape but had a peek-a-boo view of the vistas beyond. The site is designed so the garage is tucked towards the back of the property with a small courtyard for extra parking. The house steps up the slope in increments to follow the topography of the site. The living area and bedrooms were carefully placed with corner windows in each area. There is a small loft accessed by a ladder from the hallway that serves as a play area or just a place to read a book and take in the views. The master suite has a back door that accesses a secluded hot tub area that is protected from snow by a generous roof overhang. We look forward to visiting throughout the year as the seasons change and the landscaping becomes more established.

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 1

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 2

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 3

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 4

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 5

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 6

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 7

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four 8

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Venice Residence / Rios Clementi Hale Studios

The Venice residence is broken into two staggered volumes to maintain sightlines to the neighborhood and street. Its peaked roofs are a nod to Venice's traditional craftsman-style cottages. Not only do they make the house less imposing; they afford extra-high ceilings in the master suite.

Taichung Apartment Featuring Dark Hues and an Elegant Material Palette

A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is modernized by minimalist means and suffused with deep color scheme of forest and concepts of nature wilderness.

Rua da Boavista House / Pedro Ferreira Architeture Studio

The Rua da Boavista House project had as objective the conversion of the nineteenth century buildings into 10 apartments, keeping the entire structure and...

Canari House in Montreal / Naturehumaine

Canari House is a fourplex recently renovated by Canadian studio naturehumaine. Project description: An athletic young couple wants to transform a fourplex to create their...

Samui Villa in Thailand / Sicart & Smith Architects

The concept of 180 Samui villa started with the analysis of this particular site: A breath-taking view to Chaweng bay (KohSamui, Thailand) and a massive rock where the project has to hang on. The result is a horizontal design, low rooflines and a simple color and material palette to make the space belong to the environs.

Clovelly Glow Residence / SJS and H Interior Design

Inspired by the generous nature of the clients, and their desire to live a bold and loving life, we collaborated with H Interior Design to create a home imbued with casual warmth, textural layers and an ethereal glow.