Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

- Advertisement -

Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

Project: Lencioni Construction Office
Architects: Feldman Architecture 
General Contractor: Lencioni Construction
Structural Engineer: Saabco Consulting
Lighting Design: Techlinea Inc.
Location: San Carlos, California
Photography: Paul Dyer
Text and photos provided by Feldman Architecture

The Lencioni Construction Company’s newly acquired office building with its warehouse identity and retro architectural elements offered a strong potential to explore the dialectic between a rugged industrial shell and a sensitive modern intervention. The father-and-son-led company aspired to create an interior remodel that speaks to the high-end residential work that the company is reputed for. Their passion and direct engagement with the architects has resulted in the successful rejuvenation, yet honest interpretation of an old building with great bones.

Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

Set in the industrial center of San Carlos, the nondescript exterior facades have been pared down to simplify and unify a few chosen elements. New storefront windows replace infill walls, maximizing natural daylight into the office spaces. A new entry portal inserted into an otherwise flat façade, frames the primary access to the Lencioni office space, one of three units on the property (the other two units in the building were roughed out as 2,000-square-foot raw shells for tenant occupancy). With its dark window frames paired with freshly stucco’ed walls, the 3,135-square-foot building quietly asserts its presence on this busy corner of El Camino Real.

Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

The exposed concrete floors, concrete blocks, wood trusses, and ceilings have been carefully restored and refurbished to enhance the tension between and old and new. Two modern, single story, white glass cubes accommodate private offices and conference spaces that book-end a large open airy reception space. A monolithic ‘carpenter’s block’ tucked at the back of the unit creates an elevated 795-square-foot mezzanine space with workstations that overlook the area below. Existing trusses create the right amount of privacy between the workstations and the public spaces while perforated metal screens act as a backdrop to a sculptural reception desk and a central floating stair. Modern details against a traditional framework characterize this unique commercial space tucked between long-established car garages and emerging contemporary properties.

Feldman Architecture, San Carlos, California, office interiors

Materials
Rift-sawn oak paneling, stained finish
Polished concrete flooring
Painted perforated steel screens
Glass guardrail with powdercoated steel structure
Frameless glass sliding doors and partitions

Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

Feldman Architecture , San Carlos, CA, office design

Feldman Architecture, Office Design

Feldman Architecture Designs Offices for Lencioni Construction in San Carlos, CA

- Advertisement -

Life House – Monastery Inspired Vacation Home for Calm and Reflection

Life House is a space for calm and reflection designed by London-based John Pawson Studio in Llanbister, Mid Wales, UK. From the beginning, the thinking behind the...

Bright Loft and Creative Office in Milan / Paulina Arcklin

Designed by Paulina Arcklin, this bright loft is a styling studio, photo studio, creative office and cozy home in Milan, Italy. It's an old small...

New York Penthouse Loft Displays a Beautiful Collection of Art

Ronald Bentley associate B Five Studio has completed the New York penthouse loft. Thad Hayes furnished the interiors. This penthouse triplex is designed to display the...

Coal Harbour Apartment by Haeccity Studio Architecture

The 2,150 square-foot Coal Harbour apartment originally felt much smaller due to a fragmented layout and jarring material palette. Strong, simple gestures resulted in a revised layout that opened up the living area while reconnecting the space with breath-taking views of the mountains, oceans and the city.

Obsidian House in the Heart of TriBeCa / WORKac

Designed by WORKac, Obsidian House at 93 Reade St. is a 10,000 square foot loft renovation and penthouse addition in the heart of TriBeCa, New...

AND.G Concept Store by DAS Lab, Homogeneity in Diversity & Emotional Symbiosis

Substances are “symbolized,” interpreted, and screened by individuals, that reflects their feedback on practices in the world. Everyone is a part of the collective society and connects with the world, holding on his or her views.

Copenhagen Warehouse Converted into a Private Residence / Studio David Thulstrup

The renowned photographer Peter Krasilnikoff commissioned architecture practice Studio David Thulstrup for his private residence and studio in the Islands Brygge harbour-side district of...

Two Existing Homes Have Been Transformed to Bring Together Multiple Generations

Two existing homes on one lot became the ideal canvas for bringing together multiple generations and tastes to create a serene family compound. We transformed the larger home at the rear of the property to fit Ogawa Fisher Architects Principal Lynn Fisher’s family of four.

Milagro Springs Retreat in Texas Hill Country

Situated on a sweeping Texas Hill Country meadow, Milagro Springs Retreat is defined by a series of jagged roof peaks inspired by the rise and fall of the surrounding hills. Lovingly referred to it as “The Sanctuary” by its owners, an active couple of ordained ministers, and executed on a very modest budget

Modern Mountain Cabin Methow Valley / Prentiss Balance Wickline Architects

The Chechaquo Lot 6 Cabin sits in a small meadow ringed by ponderosa pines. Backed up to the toe of a dramatic, rocky butte, it captures views up the boulder-strewn slope as well as through the surrounding forest to mountains in the distance.

Goulburn Valley House by Rob Kennon Architects

Designed by Rob Kennon Architects, Goulburn Valley House won the 2016 AIA Victorian Architecture Residential Commendation Awards. Project description: Set on the outskirts of a...