Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects

- Advertisement -

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects

Architects: SHoP Architects
Project: Frog Offices
Location: Brooklyn, New York, United States
Area: 26,000 SF
Photography: Jasper Sanidad / 544 Media

From the architect: Located in the heart of the Brooklyn tech triangle, frog’s new workspace is a dynamic environment optimized to support the work of the renowned industrial design firm.

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 1

Equipped with a variety of open-use and purpose-driven work areas, the new studio expands the freedom for frog’s designers, strategists, and technologists to create and test their ideas at a variety of scales. The well-lit, double-height space promotes a healthful interior environment, specifically tailored to support frog’s culture as it develops and prototypes new concepts.

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 2

The Frog offices includes a range of permeable environments, from open-plan stations, to private team rooms, to public gathering and gallery spaces. A full 20% of the new office is devoted to a flexible work zone (fitted with rolling “pin-up” dividers developed in-house by SHoP and frog) that accommodates day-to-day changes in demand as well as the evolution of the firm’s creative methods over time.

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 3

Visitor and staff spaces are intermingled across the plan to encourage serendipitous exchange and side-by-side problem solving. A series of dedicated offices serve as a home-base for clients participating in embedded long-term collaborations within the studio itself—a cornerstone of frog’s creative process.

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 4

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 5

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 6

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 7

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 8

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 9

Frog Offices in Brooklyn, NY / SHoP Architects 11

- Advertisement -

Quarry House in Valencia / Ramon Esteve Studio

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the Quarry House is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family

The existing house was a three bedroom Californian bungalow with a lean-to at the rear in which the owners lived for a few years before the renovation. The brief was to make the living spaces more suitable for a young family by resolving the awkward layout and providing a better connection to the outside.

Paddington House in Brisbane / Kieron Gait Architects

Paddington House is a private residence recently completed by Brisbane-based Kieron Gait Architects. The idea of the long hallway connects this project to the...

Mt Martha House / Bird de la Coeur Architects

Mt Martha House is a residential project completed by Bird de la Coeur Architects, a boutique firm founded in 1992 by Neil de la Coeur and...

Glamp Cocktail Bar Was Designed in African Style by Studio Equator

Designer: Studio Equator Project: Glamp Cocktail Bar, 2015 Location: Melbourne, Australia Photographer: Andrew Wuttke Description by Studio Equator: After an inspiring trip to Africa, owners of a small...

Tumble Creek Net-Zero Cabin Blends Sustainable Modern Architecture with Reclaimed Rustic Materials

This net-zero cabin designed to be vacation home lies in a historic mining area in Washington State’s Cascade Mountains. Situated in a master-planned resort community, the house blends sustainable modern architecture with reclaimed rustic materials.

This Sonoma Retreat Reinterprets the Wonderful Spaces of the Original Spanish Haciendas

This AIA award-winning Sonoma retreat reinterprets the wonderful spaces of the original Spanish haciendas of Mission-Era California using a truly modern vocabulary. Situated in the Valley of the Moon between the historic Sonoma Plaza to the southeast and Jack London's former estate to the west

Light Saw House / Zen Architects

Our Light Saw House represents a contemporary, design-based solution to sustainable architecture. Built upon an existing double fronted Edwardian weatherboard, our clients sought a local architectural response to a property they had owned for some time, but not lived in for 15 years whilst overseas.

Compartmentalized Apartment Converted into a Completely Integrated Living Space

The biggest challenge was the conversion of a compartmentalized apartment into a completely integrated space, rethinking the way of living of two young brothers. The living room, TV room, dining room, kitchen, laundry, balcony and office have become part of a single space.

1963 Mountain Brook House in Alabama Gets a Contemporary Update

The original Mountain Brook house was designed in 1963 by Fritz Woehle, FAIA, a local Birmingham architect known for his expressive modern design. Like many of Fritz’ projects, it is specific to the client and responds directly to the surrounding context.

Sanya Vanke Villa / BLVD International

Located at the foot of Luobi Mountain, hidden in the resort manor, Sanya Vanke villa integrates the Eastern poetic elegance with Western innovative technology, outlines the heart of the extravagant context and ideal life by the essence of four seasons.