Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

- Advertisement -

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Project: Film Company Office
Design Company: Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio
Chief designer: WANG Yong
Design team: ZHU Chenxu, ZHANG Guiying, TAN Wei
Client: Beijing DYM Film Co., Ltd.
Location: Building A2, No.1, South Bank, Tonghui River South Street, Chaoyang District, Beijing
Content: interior space design, fine decoration construction, display design, and furniture & artwork customization
Area: 3,000m2
Photographer: XIA Zhi

As an office space of a film production and distribution company that located at the intersection of Jingbao Railway and Tonghui River in Beijing Gaobeidian, the project builds up an entire design logic of art interaction of humanity, space and future, providing one-stop integrated service in interior space design, fine decoration construction, display design, and furniture & artwork customization.

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Each dramatic segment within 24 frames per second in a film reflects to the infinite possibilities of changing melody. Film is not only a commercial act, but also represents the cultural contents. Interior design of the film company office expresses the corporate values within spatial forms. For connecting the space and people working in the office closely, excessive surface decoration is abandoned and all physical elements are returned to the simplest plain color to form natural details. The space is decorated with natural stone material and accessories in wood texture, and the regional bright color breaks the common depressing color relation within a big office area. Materials such as brass, silk cloth, wood, stone are combined used, together with the effective application of plants as well as lighting & shades, the internal and external spaces are blended. The entire office space is surrounded with an atmosphere of tranquility and peace, reflecting of the pursuit for a primitive nature. The experiential open office space is an ideal place for a mind of creativity.

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

The design breaks through the traditional functions of the space as unitary office and work place, and instead creates a dramatic space experience for filmmakers and customers. The project is divided into four levels with reception, exhibition and multi-function hall in the first floor. Offices are located in the second and third floors, and the executive offices are in the forth floor. Reasonable definition of floors setting penetrates effective functional perspective in layers. The combination of multimedia digitalization and film exhibition hall catches visitor’s visual focus. The large-scale comprehensive exhibition area reflects a traditional history, lovely story and modern life, setting up a dialogue between the past and future of the enterprise, and rendering the place with unique features of big screen.

interior space design by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Principle of “precise design expression and high efficient practice” is fully expressed in this project. The designer is successful in seeking a perfect balance between complex floor & functional setting and limited construction time schedule. In 45 days, “one-stop” service is achieved from concept design to scheme confirmation, from construction drawing design to practical completion, from the display design to furniture & artwork locating.

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

interior space design by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

interior space design by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

interior space design by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

interior space design by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

Film Company Office Customization by Beijing Wuxiang Space Architecture Design Studio

- Advertisement -

Perry Park House by Vertical Arts Architecture

Perched on a picturesque knoll in Larkspur, Colorado, is the primary residence on the Perry Park property. The owners and design team gave attention to every detail and it shows. The home includes flat roofs, exposed steel beams, concrete form walls, and extensive views from its top of the line windows.

Lucky Knot Bridge – NEXT Turns Bridge into Ultimate Experience

NEXT architects are working on a unique series of bridges all over the world. This time, their latest design isn’t an intriguing bat bridge...

Hanley Hall: Contemporary Extension to Grade II Listed Family Home

Hanley Hall is a beautiful listed family home, the culmination of numerous building projects constructed over the last five centuries. CSA’s clients’ requirements were no different to those of the previous owners over the years – they wished to build on the qualities of the existing house while adapting to modern living standards, using the latest technologies and construction methods.

Carmel Highlands House / Studio Schicketanz

Geometric blocks of different scales and materials work seamlessly together in this Carmel Highlands house overlooking the Bay and Point Lobos.

Rocky House Features a Clean and Simple Design with a Close Connection to the Landscape

Rocky House represents the clients appreciation for clean simple designs, with a close connection to the landscape. Natural materials of quarried bluestone, cararra marble and rosewood represent a minimal palette that unifies all spaces throughout the house, providing a backdrop for unique experiences throughout the design.

Nevern Square Apartment Has a Highly Optimized and Bespoke Design

Nevern Square Apartment was designed by Daniele Petteno Architecture Workshop in London, UK. Description by DPAW: In the centre of London a 69 sqm un-modernised...

Jura House Blends into the Surrounding Hill

JDS Architects have designed Jura House in a small French commune on the Swiss border. Description by JDS Architects: Situated in a secluded countryside, we...

Rural Retreat in Washington: Studhorse Winthrop by Olson Kundig

Studhorse is a rural retreat designed by Olson Kundig Architects. The house is located in Winthrop, Washington, US. Description by Olson Kündig: Set in the...

Uplands Road House, London / Mulroy Architects

This refurbishment and extension maximised the potential of this existing Victorian terrace home. Moving from a heavily compartmentalised layout to a new open plan arrangement has increased functionality and brought light into the center of the Uplands Road House.

Contemporary Multi-Generational House With Sustainable Features

Looking to the future, the clients required a house capable of a multi-generational family dynamic including their teenage children, Timba the dog and older parents who frequently visit from overseas but will eventually join them permanently.

Nightingale Lane House by Inter Urban Studios

Nightingale Lane House is a semi-detached house redefined by London-based Inter Urban Studios. A young couple purchased an un-modernised semi-detached Arts and Crafts-style home 'between...