Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Project: Modern Family Tudor
Architects: DeForest Architects / John DeForest, Mark Slivka
Finishes, Fixtures, Furniture & Decoration: Andy Beers, Ore Studios
Structural: Swenson Say Faget
Custom Furniture: Chadhaus
Upholstery: Inform Interiors
Home builder: Paul Vassallo, Tony Giaquinta / Schultz Miller
Location: Seattle, Washington
Size: 5000 SQ FT
Year: 2019
Photography: Haris Kenjar

Overlooking Lake Washington, this 1931 Tudor home featured warm materials and several original details, but suffered from a cramped layout and an inadequate connection to its park-like lot overlooking Lake Washington. The young family who bought the house commissioned DeForest Architects to reimagine the interior layout of the home while maintaining the essential character of the house on the outside.

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

The resulting remodel, for which Ore Studios selected all of the finishes and fixtures, reorganized the first floor of the house. The kitchen was flipped to the garden side of the property and now opens to the yard. Exposed steel structural members help create larger rooms, and this material language informed the selection of supporting finishes.

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

The furnishing and decoration of the house was undertaken at the same time, and reflects a more contemporary point of view. Clean silhouettes and expert tailoring ensure modern pieces feel appropriate within the more traditional Tudor envelope.

kitchen / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

dining room / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

bathroom / DeForest Architects and Ore Studios

shower / DeForest Architects and Ore Studios

bedroom / DeForest Architects and Ore Studios

bedroom / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

bedroom / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Modern Family Tudor / DeForest Architects and Ore Studios

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

The Bunkers: A Heritage Structure Has Been Restored into a Unique Bed & Breakfast

Situated among vast fields and quiet sheep herds in Belgium, a heritage structure has been restored into a newly opened B&B. ’ The Bunkers ’ as the property is aptly named, was originally built in concrete on the brink of 1st world war.

Bunny Run Boat Dock, Summer Retreat by Andersson-Wise Architects

Bunny Run Boat Dock is a spectacular retreat designed by Andersson-Wise Architects, an architecture & design studio based in Austin, Texas. This summer retreat is a living space designed around a boat dock, it features two boat slips surrounded by the ultimate outdoor bar and living area.

Parisian Penthouse Refurbished by 05 AM Arquitectura

The original state of this two-storey Parisian penthouse had its main rooms on the lower floor, with a double height that communicated with the terrace that was little used as it is on the upper level.

AD House: Addition and Renovation by Lorcan O’Herlihy Architects

Located directly uphill from the iconic music venues of the Sunset Strip, LOHA updated a 1939 Hollywood home by opening up the internal layout to a new series of layered indoor-outdoor spaces enclosed by a translucent screen. LOHA created a dynamic home by hybridizing the existing structure with new interventions.

Casa Largo dos Martires designed by Studio Arte

Casa Largo dos Martires lies adjacent to a small public garden in the centre of Silves – a picturesque town in the Algarve hinterland,...

The Modern Transformation of a Historic Mansion in Århus, Denmark

In a scenic setting by Århus Bay but close to the centre of Århus city lies the Rokkedal family’s beautiful three- storey mansion from 1920. In 2007, the family moved in and initiated a comprehensive restoration and renovation of the building,