Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company

- Advertisement -

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company

Project: Office for Media Company
Design: MDDM Studio
Team: Margret Domko, Momo Andrea Destro, Amirlin Sunderiya, Martina Muratori
Location: Beijing, China
Year 2018
Photography: Jonathan Leijonhufvud / MDDM Studio

The new Beijing office for media company CWITM is located in an old textile factory in creative compound. The space is divided in two sections by a longitudinal industrial shed roof with skylight. Due to the high ceiling, the floor space was extended with mezzanine before the new intervention. White surfaces and semi-transparent polycarbonate panels alternates as main materials for cladding the spaces defined by the mezzanines. As counterbalance, colored MDF elements insert strong color accents in the neutral space.

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 1

The design opened up the space to enjoy the big shed windows of the roof, a heritage of the industrial past of the location, and to maximize the penetration of the natural light into the space. In the ground floor there are common areas, meeting rooms of various sizes and smaller offices. All features are design for a high level of privacy but at the same time physical partitions are reduced to the minimum or are designed to easily slide to boost the openness and social activity inside the office.

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 2

Meeting rooms are arranged through the entire space and differ not only in terms of sizes, but also for finish materials and accessory to create various and flexible working environment. A big corporate meeting room is interconnected to a cinema with a stepped platform, a wood box contains a private meeting room on one side and a tatami room in the other side. To avoid long walk from the different department, two meeting areas are set in the middle of each wings and can be enclosed by a soft curtain.

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 3

The entrance area and the central pantry are the main social meeting places. The open space height and the large glazing to the surrounding garden give the office a spacious atmosphere flooded with light.

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 4

The mezzanines are assigned to various departments and are designed as open office space. Half-height fabric covered partitions organize the space between communal workstation and executive desks.

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 5

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 6

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 7

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 8

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 9

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 10

Beijing Textile Factory Converted into an Office for Media Company 11

plan

- Advertisement -

Milroy Street House: Complete Overhaul of an Edwardian House

A young married couple approached us for a complete overhaul of an Edwardian house in the bayside suburb of Brighton East. While the corner location and external charm of the house were intact ...

Long Crendon House / Mailen Design

Architects: Mailen Design Project: Long Crendon House Location: Long Crendon, Aylesbury Vale, Buckinghamshire, United Kingdom Area: 157 sqm Photography: Kristen McCluskie Designed by Mailen Design, the Long Crendon House...

Big Rig – combine office work with physical activity, by Pedal Power Design

Increasingly more people are affected by sedentarism, mostly through the activities that take place vastly in the office. A job based on office activities...

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity

The original pattern of the material itself is quite enthralling, acting in concert with the changes of light beams inside the spaces of this industrial-style home. This allows a further incorporation of lifestyle and residence.

Tribeca Duplex by Revamp Interior Design – Glamour Style Meets Play

Upon purchasing this 2300 sq ft Tribeca duplex, the owner sought Revamp’s help in furnishing it to suit both her eclectic style and the playful needs of her two young boys.

Deer Haven Residence / Mathison Mathison Architects

Deer Haven Residence is a 3,000sf home conceived as a narrow bars of space that follow and step down with the subtle contours of the site and unfold to the South to take advantage of the daily path of the sun and natural site air movements.

Sylvan Retreat: textured wood structure with a green roof

Pleated House is a sylvan retreat designed by Milwaukee firm Johnsen Schmaling Architects. Description by Johnsen Schmaling: The client, an empty-nester couple, wanted an unassuming...

This Open House Gives You the Feeling That You Are in a Boundless Garden

'House at Rienzi Street' is an open house with intelligent design, conceived by AD Lab Architecture in Singapore. On this humble inter-terrace site of under...

Surry Hills House by Benn & Penna Architects

Benn & Penna Architects have extended and renovated Surry Hills House, a Victorian-era terrace house located in Sydney, Australia. By the insertion of a...

Beauregard House – Gut Remodel of Home in Historic District / Low Design Office

The Beauregard House is a transitional building, designed around ideas of salvage / revitalize / reinterpret. The transitional nature of the design allows it to serve its multiple functions of home, office, and vacation rental.

Greenwich Village Row House / CWB Architects

On the existing front facade of this Greenwich Village row house, a vast majority of the existing brick was damaged beyond repair or in poor condition and brick was patched with cement at other areas.