Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva

Designer: B3 Designers
Project: Fiskebar
Location: Geneva, Switzerland
Photography: Courtesy of B3 Designers

Hotel de la Paix, part of the Ritz-Carlton group, is an iconic luxury hotel situated on the edge of Lake Geneva. Fiskebar is a Nordic-inspired concept and the first of its kind in Geneva. With a focus on local ingredients, organic seasonal produce and exceptional seafood, the brief to B3 Designers was to create a space that reflected contemporary Nordic sensibilities, as well as the rigour, quality and simplicity of the dining concept.

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 1

We designed two different food offerings within Fiskebar, one a 26-cover high-end restaurant, the other a 20-cover raw kitchen counter for more informal dining. We also created a destination cocktail bar and lounge area within the 220-square-metre space.

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 2

While the three areas have their own distinct personalities, they share a feeling of warmth and timeless luxury in keeping with the hotel’s historic architecture. For the dining spaces, we drew inspiration from the Nordic landscape, choosing textural woods and implementing a dark and moody palette. We combined bespoke ceramic artwork with luxurious brass details, and rich fabrics with opulent paint techniques. In contrast, the raw bar features a minimalist aesthetic and has an air of relaxed elegance, with an open kitchen counter taking centre stage.

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 4

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 5

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 5

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 6

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 7

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 8

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 9

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 10

Fiskebar in the Ritz-Carlton Hotel De La Paix, Geneva 11

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest

The assignment consisted in the construction of a guest pavilion as an extension of the main house. Our first thought was to create a shape clear and simple, a cuboid placed in the middle of the forest, changing as less as possible the surrounding characteristics, as if it had always been there.

The Nook House by Draisci Studio

This heavy constraint did not limit the ambition of extending this family home and opening connections with the garden, while balancing the need of protecting the privacy from the overlooking neighbouring properties. The diagonal upward running direction of the large pipe has determined the stepped plan and section of the new additions.