Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Architects: Ben Herzog Architect
Project: Greenwood Heights Rooftop Addition
BHA Project Manager: Aaron Chau
BHA Interior Designer: Julia Conti
Location: Brooklyn, New York, United States
Year 2017
Photographer: Brett Beyer

This project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace. Inside, the addition consists of a master bedroom suite as well as a sitting room with a projection wall, interior fireplace and wet bar. The exterior cladding is lead-coated copper, a very durable building material. The new steel stairs were built with treads made from the roof joists that were removed earlier in the project. The custom built dresser is walnut with leather pulls. The master bath walls are ¼” thick porcelain tile slabs laser-printed to look like marble. The rug really ties the sitting room together.

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 1

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 3

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 4

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 5

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 6

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 7

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 8

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 9

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 10

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 11

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 12

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 13

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 14

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Charred Wood–Clad House in the Toronto Suburbs by Superkül

Located in the community of Oakville, this new home for a family of five nestles into its lot, inviting in the startling lushness of the neighbouring property through an amply fenestrated east elevation. The two-storey, five-bedroom house is efficiently designed to maximize opportunities for natural light, engaging site and landscape through the provision of a generous courtyard and two outdoor decks.

Lake Manitouwabing House Maximize Outdoor Living and Entertaining

A Toronto family required a new four-season residence to replace their existing 1930s structure on a west-facing peninsula with the goal of maximizing outdoor living and entertaining.

Harmony of Light Space – Cult of Design

"Harmony of Light Space" is an interior design project completed in 2016 by Ukrainian studio Cult of Design. Clear and bright space is a feature...

Refurbishment of an Attic of a Single Family House from the 30s

The attic in the multi-family house in the Old Grunwald district was adapted into the modern and functional flat and work studio. The initial attic space was characterized by various heights of the rooms (some of them very low) and with preserved beautiful wooden ceiling and floor.

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

James Dawson Interior Design has designed Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior. Description by James Dawson: Avant-garde in design and inspired by all...

Redesign of a Bourgeois Apartment in Downtown Budapest

The objective of the project was the complete renovation and redesign of a bourgeois apartment located in downtown Budapest. During the design process, a clear and fresh layout was planned from a maze-like, narrow and dark property with its aim to be used as a short- and also long term rental apartment.