Slot House in London / AU Architects

Slot House in London

Slot House by AU Architects remodels a London end of-terrace house through the introduction of natural light, volume and the visual connection of new spaces with the existing.

AUA has remodeled an end of terraced house to provide a greater and more free flowing accommodation for a family. The design brief was one of simplicity and complete functionality while maintaining an underlining warmth a house should infuse. Visual connectivity both inside and out were also drivers in the building’s rear ground floor form.

Slot House in London 1

The driving concept behind this design was for there to be a clear visual connection between the ground and new basement playroom. With open plan living now the norm in the modern era of residential space planning one has to balance this large volume of space with a scale that instills a feeling of warmth.

Slot House in London 2

By creating 3 distinct rooms of Basement play; Front ground living & Rear ground kitchen / dining on 3 different levels, we have achieved a sense of scale and intimacy whilst visually linking each through an open stairs design.

Slot House in London 3

Furthermore, the use of large syklights and the positioning of new windows to the extension filter light where needed whilst providing glimpses of the outside that serve the new basement. The combination of distinct rooms, natural light and a visual connection between these spaces, both inside and out, makes for a warm and open living space.

Slot House in London 4

Slot House in London 6

Slot House in London 6Slot House in London 7

Slot House in London 8

Slot House in London 9

Slot House in London 10

Slot House in London 11

Slot House in London 12

Slot House in London 13

Slot House in London 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Sandy Point House / Kennedy Nolan

Perched on the coastal dunes of eastern Victoria, this is a holiday house for a family who have a long association with the modest beachside hamlet of Sandy Point. Almost three hours from Melbourne, this house is designed not so much for weekends as for extended stays - in both summer and winter.

Imposing Chilean GZ House Offering Stunning Panoramic Views of the Chicureo Valley

At the beginning of 2012 a young couple approached our practice for a GZ house. They had fallen in love with the beautiful setting of a small community on the outskirts of Santiago. On top of a steep hill, no road to reach it, with all the utilities’ network down below, the plot posed quite a challenge.

Two Apartments Merged In An Industrial Style

Bulgarian studio Tallbox has completed this project which unites two apartments to form a family home. Description by Tallbox: Аpartment 1 is bigger than the...

Vallée du Parc Residence / Chevalier Morales Architectes

The Vallée du Parc Residence sits in a bucolic valley in Mauricie, a south-central region of Québec. Originally inspired by a reinterpretation of the work of American architect Frank Lloyd Wright, the ground-floor plan is shaped by a studied insertion of various terraces and its relation to the automobile.