This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest

Architects: This is Arquitectura
Project: Guest Pavilion
Location: Sa Tuna, Spain
Year 2017
Photography: Adria Goula 

The assignment consisted in the construction of a guest pavilion as an extension of the main house. Our first thought was to create a shape clear and simple, a cuboid placed in the middle of the forest, changing as less as possible the surrounding characteristics, as if it had always been there.

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 1

The pavilion is defined by an U materialized in corten steel with a slat facade that creates a retreat inside, a place to be and contemplate. The entrance is in the ground floor. It’s like a kind sculptural void inside the ground, you enter on it, then you upstair through it to the pavilion.

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 2

The inside is understood as one space: a living- bedroom space and in one corner there’s the bathroom. The east, south and west façade are totally glazed, with a solar protection made of corten steel sliding lattice. The north façade has more controlled openings that illuminate the bathroom and the entrance staircase.

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 3

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 4

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 5

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 6

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 7

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 8

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 9

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 10

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 11

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 13

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 13

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 14

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 15

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 16

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 17

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 18

This Guest Pavilion is a Cuboid Placed in the Middle of the Forest 19

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Energy Efficient Home Built on a Steep Slope Lot with Sweeping Views of Lake Washington

Energy Efficient Home with Sweeping Views of Lake Washington

Built on a steep slope lot in Seattle with sweeping views of Lake Washington and the Cascade Mountains, the project presented a number of challenges, both technical and permit-related. As a designated Environmentally Critical Area (ECA) Steep Slope, the lot is subject to a far more rigorous standard of review than an ordinary flat lot.
Victorian Semi-Detached Property

Transformation of a Victorian Semi-Detached Property into a Couryard Family House

"Pages Lane" is a extension project completed in 2016 by Kirkwood McCarthy, a London based architecture and design studio established in 2013. A Victorian semi-detached property has been transformed into a garden linked family home with a new rear ground floor ...

Luxurious Suites in George Town: Loke Thye Kee Residences

Loke Thye Kee Residences ( Luxurious suites ) was completed in 2015 by Singapore-based studio Ministry of Design. Loke Thye Kee Residences comprises of 5 luxuriously...
A Renovation of a 1950's Era Home into a Gathering Space for Family and Friends

A Renovation of a 1950’s Era Home into a Gathering Space for Family and...

Central Area Home project completed by Fivedot is a renovation of a 1950's era home into a gathering space for family and friends. The existing home was a small square on a large lot.
Ground Floor Apartment in a Historical Stone House

Narrow Apartment Renovated in a Historical Stone House

This ' ground floor apartment ' is part of a wider ongoing renovation process of an historical stone house, located in the old town of Koper. House V consists of three apartments that we have named V1, V2 and V3.

More Articles Like This