Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture

- Advertisement -

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture

Architects: Substance Architecture
Project: Guru BBQ interior design
Location: Des Moines, Iowa, United States
Photography: Paul Crosby Architectural Photography

The Guru BBQ interior design, with a budget of $50,000 including millwork and lighting, and a loan stipulating design-occupancy timeframe of 90 days, created a challenge requiring timely decision making and critical project management.

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 1

The existing unfinished space provided inspiration to use extremely economical materials and fixtures. Columns with exposed masonry were complimented by matching a millwork finished MDF paneling to create the darker charcoal zone of the bar. One small area of the roof’s heavy truss structure not obliterated by the shell renovation was revealed by pulling back the gyp board bulkhead, painted white to contrast the existing overhead structure.

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 2

The angle through the space follows both the kitchen footprint and the overhead truss structure not covered by existing mechanical systems. The angle directs the path to a large patio and red wall with custom steer screen print on aluminum design by the architects. The resulting combination of materials and forms creates a space that is both modest with finishes yet animated with lighting, materials, and form.

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 3

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 4

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 5

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 6

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 7

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 8

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 9

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture 10

- Advertisement -

J Residence in Herzliya, Israel / Pitsou Kedem Architects

The story of the J House originates from its surroundings. The view from the street to the entrance reveals a resolute stone path, a sidewalk, asphalt and an outdoor wall, all forming one complete composition.

Black and White Slow Living Student Apartment

Located nearby universities within Jakarta, Indonesia, the apartment targeted students within the area with the concept of the student center, with facilities that focus on student necessity.

Paper Art Tribute to Japan, in Cersaine Exhibition / Empaperart

Japanese culture has become the main actor in Cersaie, The International Salon of Ceramics for the Arquitecture and Bath that is being celebrated until...

Norwegian Mountain Cabin with a Distinctive, Hood-Like Roof

A weathered mountain top with a magnificent view and strict building regulation determined Arkitektværelset’s design of this secluded cabin.

Small Urban Apartment in Ljubljana by Arhitektura doo

The small urban apartment is located in one of the famous skyscrapers designed by the renowned Slovenian architect Edvard Ravnikar. These were built all across Ljubljana in the early 1960s, ...

Contemporary Luxury for a 200 sqm Penthouse in Milan, Italy

One of the 27 apartments on the 22nd floor in one of the buildings of Bosco Verticale, Milan’s ‘multi-storey intensive living façade’ – winner...

Talbot Road House by Lipton Plant Architects

Talbot Road House is a family home redesigned by London-based Lipton Plant Architects. Description by Lipton Plant: This family home had been manipulated over the...

Ridge Mountain Residence, Palm Springs / EYRC Architects

Envisioned as a sculptural piece that grows from the existing landscape, the Ridge Mountain Residence will take advantage of the incredible vistas to the valleys, open spaces, and untouched surrounding areas Palm Springs.

Marine Parade House – Cedar-Clad Home by Dorrington Atcheson Architects

Marine Parade House is a single-family house renovated and expanded by Auckland-based Dorrington Atcheson Architects. Project description: Built in the 1970s, this cedar-clad home with...

Muraste Cottage in Estonia by KUU Architects

The concept of the Muraste cottage is based on the archetypal koda, which has been modernized in form and function. The cottage in Muraste consists three koda units – one for sauna, one for livingroom / kitchen and one for bedroom / bathroom.

Cumaru House: An Imposing Example of Modern Brazilian Architecture

The main functions of the Cumaru house are concentrated on a single plan, providing a single floor house aspect, sharing abundant lighting and ventilation integrated by a central pool. The upper and lower floor contain spaces of sporadic and private use.