Hospitality ArchitectureHotel Soloha, Singapore by Asolidplan

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

Project: Hotel Soloha
Architects: Asolidplan
Location: Singapore
Year 2021
Text by Asolidplan

For this 45-room hotel in Singapore’s historic district of Keong Saik, we brought the vibrancy of the equatorial jungle into the hotel through the use of playful interventions.

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

For Hotel Soloha in Singapore’s historic district of Keong Saik, we worked with interior designers ACID and branding consultant TRIPPLE to bring the vibrancy of the equatorial jungle into the conserved shophouses. Within the tight confines of the 3 narrow shophouses, we created an intense experience where every turn of a corner introduces a new space or a new artwork. We filled the hotel with colourful and playful graphical interpretations of the rainforest: a 13-metre-high hand painted artwork in the lift shaft turns the elevator ride into an immersive journey, while corridors are filled with bold graphical representations of wild floral and fauna. Neon creatures pop out from walls to surprise and delight.

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

Tight spaces were astutely used: narrow entrances were turned into walk-through bathrooms, high ceiling spaces under the pitch roof were turned into loft beds, and luggage space is under the bed.

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

The conserved building exterior is finished in a tempered palette to ease the transition between the intense colours of the interior and the mellow historical charm outside. Pastel tiles were chosen for the fivefootway to recall the hues of historical glazed tiles while giving it a contemporary touch.

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

guest room, Asolidplan

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

bathroom, Asolidplan

hall, Asolidplan

Hotel Soloha, Singapore by Asolidplan

Subscribe to our newsletter

Award Winning, Victorian Terraced Townhouse Highgate London – LLI Design

LLI Design recently completed a total redesign and refurbishment of a 5 storey, Victorian terraced townhouse in Highgate, North London.

Family House at Rašovka on the Ještěd Ridge

The family house at Rašovka is located on the southern slope of the Ještěd ridge, at an altitude of 600 m above sea level, with a wonderful view of the scenery of the Bohemian Paradise.

SOHO 3Q Coworking Spaces: The Story of Creating the First Coworking Spaces in China

For over 4 years architecture and design company anySCALE has designed and developed 25 co-working spaces for SOHO 3Q with 115,791 sq.m. GFA, creating 18,000 workplaces.

Replacement of an outdated bungalow with a luxury holiday home – Gwel-An-Treth

Laurence Associates recently completed Gwel-An-Treth project. The objective was the replacement of an out-dated bungalow with a luxury holiday home. Description by Laurence Associates: Located on a...

Black Box Family House in Vilnius / PAO Architects

Black Box family house – were dedicated to our clients four-people family, very vibrant and modern living people with strong attitude and perception about modern architecture and minimalist design.

Recommended Stories