Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris

- Advertisement -

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris

Architects: 05 AM Arquitectura
Project: Interior Refurbishment
Team: Júlia Esteve, Laura Rodrigo and Robert Comas
Location: Neuilly-sur-Seine, Paris, France
Area: 165 m²
Photography: Julien Fernandez

This project deals with the interior refurbishment of an apartment aiming to redefine its spaces according the new owners needs. The apartment has an area of 165 m2 and is located in Neuilly-sur-Seine, Paris.

living room, 05 AM Arquitectura

The original apartment had a classical and fragmented distribution with a very generous entry space separating the night spaces from the day spaces. In addition, the large living-room was well located in relation to the façade openings and the course of the sun; however, the kitchen appeared to be separated from the other spaces with an access from the entry.

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 2

First, the distribution space, in front of the entry, was replaced by a structural communicating space. This guiding axis improved spatial perception of the entrance, generating better perspectives, a better lighting and a better connection with the outdoors. To do so, this space became more than a simple distribution by also considering functional parts. Then, the kitchen moved to a new position, closer to the living-room, changing its nature in an open kitchen. Now the living-room is no longer closed but is expanding itself thanks to the spatial continuity developed as we get closer to the façade.

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris

Finally, the bedrooms, facing the north, were all located on the right side of the axis; the master bedroom was designed in more generous dimensions and includes a bathroom and a dressing room.

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 3

Besides, this new composition brought clarity to the apartment, improved its functions and its flexibility, but above all, established a better relationship between the different spaces, multiplying the sensation of magnitude with visual perspectives connecting all the façades.

kitchen, 05 AM Arquitectura

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 6

bedroom, 05 AM Arquitectura

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 9

bathroom

bathroom

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 5

Interior Refurbishment of an Apartment in Neuilly-sur-Seine, Paris 4

- Advertisement -

St. Helena Residence by Zack | de Vito Architecture + Construction

The St. Helena Residence sits atop the western edge of the Vaca Range overlooking St. Helena and the Napa Valley. The house is perched on a ridge with valley views to the west and forest views to the east, nestled amongst the natural rock outcroppings, and native Oak and Manzanita trees.

The Nutcracker Home, Kaohsiung City / HAO Design

The owner of the Nutcracker Home is a young couple with two young daughters. They wish to make the home into a space ideal for parent-child activities with a rich atmosphere for this theme.

Square Enix Workspace by Oktra

One of the world’s leading providers of digital entertainment and creators of games including Final Fantasy and Tomb Raider, Square Enix are a fast-growing company who needed a new studio to support their growth and ways of working.

Housing Reform for a Couple of Audiovisual Producers and Their Dog

A couple decides to move to an old house located on the third floor of a block built during the 1950s in a famous working-class neighborhood of the city of Granada. With a very poor factory enclosure, these blocks are defined by a structure of two crunches of load walls of 1 foot of large format ceramic hollow brick.

Original 1960’s Villa Unit Fully Renovated on the Inside

We have reinvigorated the unexciting, worn out original 1960s villa unit in a secluded inner eastern Melbourne suburb to a “modern inner-city apartment” within the constrained budget.

Fascinating Living Space in Istanbul Exhaling Elegance and Comfort

This cozy, garden floor flat is located in Etiler, a high end residential area in İstanbul well known for its lively neighbourhood. Our design approach was to create a stylish environment that reflected the clients lifestyle at its best.

Hamptons Compound by Deborah Berke Partners

We designed this Hamptons compound when the property’s existing, beloved Norman Jaffe house no longer fit our client’s needs. We began by designing a master plan for the 7.6 acre site.

Renovations to the Renowned Eppich House in West Vancouver

This is a project of renovations to the renowned Eppich house, originally designed by architectural icon, Arthur Erickson, in 1979. Description by BattersbyHowat: Arthur Erickson’s...

Contemporary Light Filled Home with Generous Volumes of Space

A clean, contemporary and light filled home was the basis for the design of our recently completed 4 bed, 3 bathroom residence in Como, Sydney.

The Junction Residence / Mark Lawler Architects

The involvement of an architect in these critical finishes to the Junction Residence made a huge contribution to the success of the completed building.

Cecil Street House in South Melbourne / Chan Architecture

The Cecil Street House project was a renovation and extension to a single fronted, double storey Victorian terrace house in South Melbourne. The existing house was long and narrow, and consisted of a series of dark, dilapidated rooms planned in a linear configuration.