Liang Residence in Taiwan / KC Design Studio

Liang Residence

Liang Residence is a private home designed by KC Design Studio. The home is located in Taipei, Taiwan.

From the architect: More than thirty years old house improved the defect of original patterns makes the residents feel new lifestyle. Because population decline and a lot of traveling collection. We try to re- arrangement of space, and design an open and free environment. Besides, the way of displaying their collections is also the other point.

Liang Residence 1

Although the original partitions make the privacy, it obstructs the entry of light and air. According to the base facing west and the L- shaped of plan, we divide the space into two more complete parts and redefine public (open) to private (hidden) characteristics of the space.

Liang Residence 2

The gap of two blocks provides a chance of sunshine and air into house. And three layers creative different and contrast elevation of space. We hope resident can live comfortably here with abundant nature in this concrete city.

Designer: KC Design Studio
Project: Liang Residence
Project Leader: Kuan-huan, Liu Chun-ta, Tsao
Location: Taipei, Taiwan
Photographer: Ivan Chuang

Liang Residence 3

Liang Residence 4

Liang Residence 5

Liang Residence 6

Liang Residence 7

Liang Residence 8

Liang Residence 9

Liang Residence 10

Liang Residence 11

Liang Residence 11

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Mosman Park Residence by Humphrey Homes

Mosman Park Residence by Humphrey Homes

Cubic in form, the floating box structure adds an air of mystery and intrigue as it sits suspended in the street. Sheathed in the ancient Japanese method of shou sugi ban ...
Wurster House 3

Wurster House by Jennifer Weiss Architecture

Wurster House is a bungalow house located in San Francisco, California, and completed by Jennifer Weiss Architecture for a young family with two daughters....
Objet Élevé – Solution to Save Space by Mieke Meijer

Objet Élevé – Solution to Save Space by Mieke Meijer

The Objet Élevé, and is made of oak and steel, being ordered for the designer's home. The lower half of the ladder is used as storage space and shelves, all being part of a desk.
Chinatown Apartment by Buro Koray Duman

Chinatown Apartment / Buro Koray Duman

This 1,500sf  Chinatown apartment was designed by Buro Koray Duman, a research and idea driven architectural practice in New York City led by Koray...

Pince Alors ! – a Touch of Originality

Pince Alors ! is a nice project made by the French company Swabdesign, whose designers had the idea to oversize hooks for hanging clothes, giving...

More Articles Like This