Lafayette Residence / TaC Studios Architects

Lafayette Residence, TaC Studios Architects

Architects: TaC Studios Architects
Project: Lafayette Residence
Location: Ansley Park, Atlanta, Georgia, United States
Photography: Mali Azima

Lafayette Residence is a family home in Ansley Park, Atlanta. The half acre lot, had previously been the site of an Apartment building that was lost to a fire. Wanting to settle into the neighborhood, we studied the existing homes, gathered an understanding of the existing materials and front porches. The clients moved from the suburban outskirts of Atlanta, they desired a home that would engage the street without abandoning privacy. Blurring the line between landscape and the interior, was achieved with large sliding glass walls. Understanding the imperfect nature of the seasons, disappearing insect screen expand the protected area of the home to the pools edge. Being stewards of nature, the home has a geothermal system, high performance windows, great insulation, and furniture from the harvested wood from the site. A great collaboration with the clients to provide lighting design, custom furniture design, rug design, entry door, door handle, sidelite, furniture selection, bed design, closet design, we never knew when to stop…..

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 1

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 3

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 2

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 5

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 6

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 7

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 8

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 9

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 4

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 10

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 11

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 13

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 14

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 15

Lafayette Residence, TaC Studios Architects 16

Must Read

Hampton House by Windiate Architects

Hampton House by Windiate Architects

This new family home was designed to capture the views of port Philip bay whilst protect from the train line close by. Designed to be both an inward looking protected and private dwelling as well as an outward looking home,