Bravos House / Jobim Carlevaro Arquitetos

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos

Bravos House was designed by Jobim Carlevaro Arquitetos in 2013 and built from 2013 to 2015 at the Porto Riviera Condominium, in Brava Beach, city of Itajaí, Southern Brazil.

The organization of the 937-square-meter house opens its best views to the east sector of the site, where Brava beach is located. The living areas are positioned on the lower floor, the bedrooms on the upper floor and garage and services are situated on the basement floor.

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 1

A green area in front of the site surrounds the entrance to the house. By the garage, Bravos House can also be accessed by a staircase.

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 2

The garage is located on a lower level than the street. This way, the ground floor is on a higher position and allows the clear interpretation of the house’s program. It displays a wooden vertical brise soleil, made of Cumaru, a Brazilian tree species. The same wood is repeated in the moving panels of the upper floor.

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 3

The pool is located on the ground floor as an extension of the living and dining areas allowing an intimate space along with the landscaping solutions.

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 4

The constructive solution with ribbed slabs and apparent concrete pillars allow the appropriate spans for the organization of the house and separation of the structure and the glass plan of the facade.

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 5

Bravos House materials are the combination of wood, apparent concrete, transparent glass and dark gray aluminum. Jobim Carlevaro architects use this combination in various designs creating a simple color palette with a strong visual impact.

Architects: Jobim Carlevaro Arquitetos
Project: Bravos House
Designer: Simara Mello
Location: Itajaí – Santa Catarina, Brazil
Site Area 937.0 m2
Photography: Leonardo Finotti

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 6

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 7

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 8

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 9

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 10

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 11

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 12

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 13

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 14

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 15

Bravos House by Jobim Carlevaro Arquitetos 16

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Light Corridor House is an Extension to a Typical Victorian Workers’ Cottage

Flexibility was also embedded in the brief for this project. With the idea of staying in this home for years to come, creating experiences was pivotal. The sliding glass and timber-battened screens, for example, fully retract to allow a seamless connection to the garden.

Gong Sheng House / Jingu Phoenix Space Planning Organization

The client is a landscape designer couple, who have a particular affection for nature and a serene lifestyle. The interior space consists of one basement and two floors on the ground, and each floor features staggered interior structures

Slack Headquarters in San Francisco / Studio O+A

When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO Stewart Butterfield is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness