Lambeth Marsh House in London / Fraher Architects

- Advertisement -

Lambeth Marsh House

Lambeth Marsh House is a single-family home renovated by London-based Fraher Architects.

Project description: Lambeth Marsh House had been left unoccupied for over ten years and is a two storey listed house situated within a Conservation area in Lambeth, London. The house was originally developed for artisan workers – in the form of modest, brick built terraced houses, fronting conventional streets.

Lambeth Marsh House 1

Our concept and challenge was to breathe new life into all floors, whilst respecting the heritage of this listed building and restoring some of the lost historic detailing. Materiality was very important to help produce a sensitive contemporary design assisting our conservationist approach.

Lambeth Marsh House 2

The run down fabric of the existing building required extensive refurbishment with a sensitive approach. Restoring the panelled fireplaces, wood panelling to walls, architraves and skirting to their original condition celebrates the history of this building, whilst the addition of a contemporary rear and side extension compliment and update these features.

Lambeth Marsh House 3

The ground floor has been opened out, a large open plan living space creates an new light airy space, whilst a new glazed extension feeds light into the plan of the building. Throughout the traditional setting contemporary furniture updates the spaces for modern living.

Architects: Fraher Architects
Project:
Location: Central London, London WC2N, United Kingdom
Area: 140.0 sqm
Photography: Jack Hobhouse

Lambeth Marsh House 4

Lambeth Marsh House 8

Lambeth Marsh House 5

Lambeth Marsh House 6

Lambeth Marsh House 7

Lambeth Marsh House 9

Lambeth Marsh House 10

Lambeth Marsh House 11

Lambeth Marsh House 12

Lambeth Marsh House 13

Lambeth Marsh House 14

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House has a sculptural simplicity; a clean, rectangular composition of brick and glass. Designed for a semi-retired couple, the compact footprint measures 21 by 10 metres over two levels.

65 Square Meters Vintage Apartment by Brain Factory Studio

At the entrance, in this apartment, you have the feeling that you are entering into a space where time has frozen. You may think...

BAM! Arquitectura Has Designed a Flexible House for a Young Single

CG342 House is an open and flexible house recently completed by BAM! arquitectura in Buenos Aires, Argentina. The CG342 House was conceived upon the request...

Suntrap House / Anderson Architecture

A home’s liveability begins and ends with its orientation. For this heritage home in the inner western suburb of Lewisham, south-facing living quarters meant the family spent most of their time in cold, dimly lit rooms. Not much fun.

Whitefish Poolhouse & Gallery, Montana by Cushing Terrell

The Whitefish Poolhouse is perched on a steep slope high above Whitefish Lake. Contemporary in aesthetic, the program includes a 75-foot-long, single-lane lap pool, a Japanese soaking tub, a changing/shower area, an exercise room and an art gallery.

70’s Rural Victorian House Renovated for Comfortable Interior and Durable Functionality

Designed by Neil Clerehan in the 70′s, the brief for the renovation of this rural Victorian house was to tailor it to suit the operational requirements of a working farmhouse and to accommodate the needs of a modern family. Better connectivity to the outdoors and improved functionality were other key client requirements.

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects

This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house.

Graaf Jansdijk House by Govaert & Vanhoutte Architects

Graaf Jansdijk House is a single-family residence designed by Brugge-based Govaert & Vanhoutte Architects. Description by Govaert & Vanhoutte: In the 9th century, the Graafjansdijk (dike)...

Hawaiian Summer Camp by Walker Warner Architects

The Kahua Kuili residence was conceived as a modern interpretation of a classic Hawaiian summer camp. The project site is located at the base of the island’s large cinder cone, Pu’u Kuili, and offers expansive views of the Pacific Ocean and Kua Bay as well as mountain views to Hualalai.

Girona Farmhouse Completely Refurbished by Gloria Duran Torrellas

The charming Mediaeval village of Pals is situated in the heart of Baix Empordà county in Girona. In this enchanting setting, located just a...

This Stunning House Offers Expansive Views of the Coast of Big Island, Hawaii

Bennett / Yeo House is another stunning house of the Lavaflow series designed by Craig Steely Architecture in Big Island, Hawaii. Project description: Located on...