Leaside Residence in Toronto / Studio JCI

Leaside Residence

Designed by Studio JCI, this private residence is located on a typical infill lot in the Leaside community, Toronto, Ontario.

The design of this project as a renovation takes full advantage of the site to maximize the width of the house, creating larger principal rooms on the ground floor that maximizes entertaining space. While maintaining an open concept floor plan, a separation is thoughtfully maintained via millwork, defining the front living/dining space from the rear kitchen and family room. A large 14′ sliding door at the rear extends the living space onto the back deck in the warmer months, with the built-in barbeque becoming the outdoor extension of the kitchen.

Architect: Studio JCI
Project: Leaside Residence
Location: Toronto, Ontario, Canada
Area: 229 sqm

Leaside Residence 1

Leaside Residence 2

Leaside Residence 3

Leaside Residence 4

Leaside Residence 5

Leaside Residence 6

Leaside Residence 7

Leaside Residence 8

Leaside Residence 9

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Himeji House by FujiwaraMuro Architects

Himeji House by FujiwaraMuro Architects

The residential neighborhood where it is located is in the foothills, and the house sits on a corner lot with sweeping views of the city.
Truckee House by John Maniscalco Architecture 1

Truckee House by John Maniscalco Architecture

On a narrow down-sloping lot in Truckee, this home is carefully sited within a very limited buildable area to establish critical landscape relationships, capture daylight and panoramic views from within, and frame expansive views of the Martis Valley below. Situated at the end of a cul-de-sac, the house is carved into the hillside, allowing approach views to extend over the roof of the home.
Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House has a sculptural simplicity; a clean, rectangular composition of brick and glass. Designed for a semi-retired couple, the compact footprint measures 21 by 10 metres over two levels.
Viewing Platform Ötzi Peak 3251m: Reaching the Pea

Viewing Platform Ötzi Peak 3251m: Reaching the Peak

Where a raindrop begins its long journey into the sea, new perspectives appear: at the new observation deck on the Schnals Valley Glacier, and your mind is refreshed with the wide open views.
Contemporary Revamp of a Guest House by CLB Architects

Contemporary Revamp of a Guest House by CLB Architects

CLB Architects has collaborated with one family on a 180-acre Jackson Hole property over a period of twenty-plus years. The breadth of work — five projects in a wildlife-rich riverine ecosystem — depicts the evolution of one couple’s aesthetic

More Articles Like This