Residential ArchitectureRenovation ProjectsA Tuscan Veranda in London by Turner Architects

A Tuscan Veranda in London by Turner Architects

A Tuscan Veranda in London by Turner Architects

Project: A Tuscan Veranda
Architects: Turner Architects
Location: London, United Kingdom
Year 2021
Photo Credits: Adam Scott
Text by Turner Architects

To extend the kitchen, we dropped the level for height and drew on Italian inspiration: Renaissance and Tuscan. The clients gave clues from their home and social media styling, and set a vision of shared meals on a Tuscan veranda. We drew on the Italianate style of the terraced house using classic, perfectly proportioned Romanesque arches for framed views through house and garden. The repeated form drew on Raphael’s School of Athens (Pillars of knowledge). The space between is set for conversation: a relaxed, light, gathering space and a table as the centrepiece of family and intellectual life for sharing food and ideas.

A Tuscan Veranda in London by Turner Architects

A Tuscan Veranda in London by Turner Architects

A Tuscan Veranda in London by Turner Architects

kitchen, Turner Architects

kitchen, Turner Architects

kitchen, Turner Architects

A Cocoon for Modern Urban Nomad in Amsterdam’s Canal District

In the serenity of this forgotten passage, Équipe created a space for the modern urban nomad. After some drinks in the bar around the corner, this working traveler can crash in a contemporary cupboard-bed

The Stripes House by Linenberg-Rosen Architects

This unique house has a special recurring element of striped patterns that connect the exterior to the interior. Rozen created an exceptional house for them, all based on the purity of the stripes, an element that infuses the outside of the house to the interior,

Total Renovation for a House in Hod Hasharon, Israel

We set out with two planning alternatives that address a program formulated with the tenants. both of which include significant space for the kitchen and living room

Rittenhouse House, Philadelphia / Terra Studio

This residence explores the relationship between new and existing architecture in Philadelphia's historic Rittenhouse neighborhood. The central, vertical window delineates the front of the Rittenhouse house into two halves, referencing the double nature of the site’s past.

Related Articles