Residential ArchitectureLoftsLive/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London

Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London

Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London
Credit Nicholas Worley

Project: Live/Work Apartment
Architects: Suprblk Design Studio
Team: Sara L’Espérance and Michael Putman
Location: Bethnal Green, London, UK
Area: 183 sq ft
Year 2018
Photography: Nicholas Worley

This skilfully designed live/work apartment have been entirely redesigned by multidisciplinary architectural studio SUPRBLK and the result is a wonderfully versatile set of rooms, flooded with natural light from three large factory windows on the building’s south-facing aspect.

Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London

A refurbishment that sought to revive the architectural characteristics of the original baking rooms in an old biscuit factory in East London, which had been masked in a 1980’s conversion. By using inhabitable ‘pods’ constructed from Birch plywood to divide the rooms and take advantage of the high ceiling spaces, rather than using conventional walls, the overall volume is experienced while allowing multiple access opportunities for various uses.

Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London
Credit Nicholas Worley

These pods, set back from the south facing factory windows and newly revealed glazed brick columns, behave as large pieces of furniture within the space. Careful design of the spatial relationships of the pods enabled the creation of additional floor area from 60sqm to 81sqm and transformed this studio into a work-live home with two bedrooms, walk-in closet, bathroom, integrated kitchen and living area, newly formed mezzanine office, reduced height guest accommodation plus over 9sqm of storage.

Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London
Credit Nicholas Worley
Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London
Credit Nicholas Worley
Live/Work Apartment in a Former Biscuit Factory in Bethnal Green, London
Credit Nicholas Worley

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio
Credit Nicholas Worley

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio
Credit Nicholas Worley
The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio
Credit Nicholas Worley

The Biscuit Factory, Bethnal Green, London, Suprblk Design Studio

Subscribe to our newsletter

Tudor House: Restoration and Extension Project by Joeb Moore & Partners

The restoration project and spatial extension of this Tudor-style residence from Rye, New York, was developed by Joeb Moore & Partners Architects. The addition responds to the key parameters of the existent house ...

Three Story Side Addition to a 1920s Two Storey Brick House

This project involved a narrow three story side addition to a 1920s two storey brick house in leafy Bellevue Hill. The brief called for an addition that created space for a study, library and rumpus area that also provided an opportunity

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

At Regan Baker Design  we love to pay homage to the architecture of a home’s footprint while creating a comfortable, inviting, and modern home, customized to our clients' personal lifestyles.

75 sqm Apartment Rehabilitation in a Old Building in Barcelona

A whole flat rehabilitation in a old building of the Born area. It is about transforming a small, compartmentalized floor in an open airy space. The original distribution of the house disappears but the values of all the traditional elements of the housing in Born is preserved and kept: the mosaic floor, ceiling beams, the woodworks …

De-Tox Cafe, Trikala, Greece / Lab4 architects

De-Tox Cafe is a distinguished Greek coffee chain store with several spots across Greece. Lab4 architects undertook the design of this 98 sq.m store in Trikala, following the basic brand forms, bringing an evolution to the whole design identity though.

Recommended Stories