facebook

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Project Name: Lost Villa Boutique Hotel
Architecture & Interior Designer: DAS Lab
Principal designer: Li Jingze
Design team: Janet, Xiang Guo, Duan Jinjin, Lu Zhangyu
Project Location: Shapotou district, Zhongwei, Ningxia, China
Area: 2000 m2
Construction period: 05/2018-03/2019
Photographer: Schran Studio / Su Shengliang
Key materials: concrete, terrazzo, wood veneer, solid board
Project description and drawings offered by DAS Lab

For more than 200 years, the Yellow River has been the cradle of Dawan Village, and become the witness of its developing cultural context. It was not only a frontier city in history, but also a passage way that connects the culture and economy in Serindia area, a precious landscape that combines the Yellow River and the desert.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

The Lost Villa Boutique Hotel is located at the bank of the River. We do not want an ambitious landmark, instead, we want to create buildings that involves into the nature and become invisible, balancing architecture and nature with humbleness and veneration. There are 15 rooms in the hotel, each room was injected with different characteristics and has a framed view to the river or to the fruit-bearing forest. By creating different room types, DAS Lab tries to experiment on different models, scales and materials to re-evaluate the relationship between human and nature.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Inheriting from local houses, the hotel is designed with flat houses, terraces, courtyards and reed-topped eaves galleries to encourage more outdoor activities.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

We used a special treatment of cement mortar on the exterior walls to restore the texture of rammed earth wall from local buildings, so the architecture will look beautifully “old” after being exposed to winds and rains after a while.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

The Dawan Village, located in the east longitude 105.19, in the north latitude of 37.50, the lowest temperature in winter reaches minus 20°. Therefore, except the large-scale floor-to-ceiling windows to the landscape, the other facades have limited openings. By doing this, we managed to re-examine the relationship between windows, lights, space and human, and to further lead to exploring the scenarized expression of our consciousness on spaces.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Light is a key element in the interior. Light is the shadow, when all decorations and colors are visually hidden in the heaviness of space, you will only see the light and the shadow changing with time, playing a symphony on the walls and floors and conveying the spirituality of the space, which stimulates strong emotional resonance.

living room, DAS Lab

We believed that a parent-child room should be both satisfying the freedom for children to play and the functionality for the whole family. Therefore we designed a special space for the children in the mezzanine where the adult may feel it too small for themselves but the children can have great fun inside.

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

kitchen, DAS Lab

bedroom, DAS Lab

bedroom, DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

bedroom and bathroom, DAS Lab

bedroom, DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Lost Villa Boutique Hotel in Zhongwei, Ningxia by DAS Lab

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Kennedy Residence by John Pardey Architects

Kennedy Residence: a replacement house on a site that sits at the westernmost end of a linear village in the Chilterns, with distant views to the west and north across rolling farmland.

Splunk Headquarters in San Francisco / Revel Architecture & Design

The corporate spirit of Splunk, the international data software company headquartered in San Francisco, is innovative, passionate, disruptive, open, and fun. A predictable, staid headquarters was out of the question. The new Splunk headquarters features unexpected furnishings, fun custom finishes, and distinctive surprises.

Thompson Home by McGann Architects

This contemporary family home provides its owners with large nature light filled living and entertaining areas. A vaulted ceiling along the rear of the home maximises afternoon sunlight into the ground floor Kitchen, Dining and Living areas, while also providing a transition space to exterior entraining areas.

High-altitude suspension bridge made of glass opens in Hunan, China

A high-altitude suspension bridge with glass-bottomed opened Thursday in China. The bridge spans the gap between two cliffs at the Shiniuzhai National Geological Park in...