Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

Project: Batel Loft
Architects: Giuliano Marchiorato Arquitetos
Location: Curitiba, Brazil
Project size 79 m2
Completion date 2019
Photo Credits: Eduardo Macarios

The Batel Loft surge of a young entrepreneur’s desire to have a haven for his hectic life of meetings. The concept of the project is clear, a compact apartment without excesses, but with a unique, minimalist architecture in its pure form and with pieces of Brazilian design. Wood, concrete and black were the three main elements chosen by the architect to symbolize the urban, contemporary and minimalist life of the single dweller.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

What were the solutions?
Right at the entrance a Hall, which in the vision of the architect, becomes an architectural promenade for the event itself, a tunnel of natural wood blade freijó, hidden in it the toilet by a door panel. After the tunnel, a double right-foot wall clad a ripped panel of the same wood that lengthens the lines and vertical perceptions, widening and directing the glances.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The seating is meticulously thought due to its limited space, the space is welcomed by a double velvet sofa that now forms the space of tv and now forms a second stand facing the iconic armchair dora signed by the designer Jader Almeida, allowing multiple uses, rest, fraternization and contemplation of the urban landscape where the project is inserted.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The dining area in its entirety is integrated into the living room, with black finishes and countertops, consisting of a compact kitchen with smart design and finishes. The traditional dining table is replaced and a countertop dining room in black corian optimizing spaces and adapting to the real need of the resident.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The metal ladder is leased in a concrete wall is supported by steel rods brings the idea of urban and contemporary, giving access to rest area.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The Rest on the upper level consists of the sleeping area integrated into the urban atmosphere with leather finishes and black lacquer. Finally a bathroom with modern finishes and a playful lighting for reflection and relaxation.

living room / Giuliano Marchiorato Arquitetos

An architecture designed for a new way of inhabiting the central areas of capitals, with authorial design and creativity.

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

bedroom / Giuliano Marchiorato Arquitetos

Batel Loft / Giuliano Marchiorato Arquitetos

bathroom / Giuliano Marchiorato Arquitetos

plan

plan 1

plan 3

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ghat House in Chile / Max Núñez Arquitectos

The Ghat house is located on a terrain that has a 25º inclination, facing the Pacific Ocean. Its design, structure, internal organization, and the lifestyle proposed within it were determined by the pre-existing conditions of the topography.

Dwelling Refurbishment in the Barcelona’s Garcia Neighbourhood

We are commissioned for a 140 m2 dwelling refurbishment located on Verdi Street in the Barcelona’s Garcia neighbourhood. The structure of the house has one drawback: of the 16 pieces that make it up, only 5 are connected to the exterior, either to the street or to the interior block patio, leading, as there is no additional patio, to a dwelling especially dark in its centre.

Kingsland House in West Los Angeles by OKB Architecture

The Kingsland House project is an extensive remodel and addition to an existing house built in the 1940’s on a steep Lot with expansive views to the South. The complete renovation includes re-framing the entry, providing a more open kitchen and a new stairwell connection to the Lower Floor.

Shanghai Evergreen Kindergarten – A Beautiful Second Home

Design vision and objective for Shanghai Evergreen Kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a social interactive environment.

Charles House: An Adaptable, Multi-Generational Home by Austin Maynard Architects

Charles House is a multi-generational home recently completed by Melbourne- based Austin Maynard Architects. The client’s wanted a house they could live in for at...

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

Sited on a busy thoroughfare near downtown Raleigh, the Carroll Helms Residence breathes new life into an existing 1920’s masonry structure. Re-envisioned to meet the needs of a large modern family