Residential ArchitectureHousesM4 House by ZOOCO Estudio

M4 House by ZOOCO Estudio

M4 House ZOOCO Estudio

Project: M4 House
Architects: ZOOCO Estudio
Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez
Collaborators: María Larriba Hombrados, Alejandro Cortizo Garcia
Location: Madrid, Spain
Photographer: Imagen Subliminal

Description by ZOOCO Estudio: M4 House is the result of the rupture of the pure volumes regarding a strict sense of orientation. Located at the top of the land, you can see the forest of pines, oaks, and cedars that grow to the south, framing the views.

M4 House ZOOCO Estudio

We break and desegregate the residential type volume in a pitched roof oriented always in the N-S direction, generating in this facade large openings and in its perpendicular side blind gaps that facilitate the accommodation of the structural elements. As a result, we obtain three articulated volumes, two of which fly over the terrain, providing protection and shelter under them.

M4 House ZOOCO Estudio

To provide solidity and forcefulness in contrast to the pronounced cantilevers, all the volumes are finished in limestone.

M4 House ZOOCO Estudio

It is worth noting the diversity and differences between the N-S and E-O facades. The first are permeable and light, open to the surroundings, while the second are blind, heavy walls, inspired by the profile of the house type, however, with the relationship with what surrounds them.

residential, ZOOCO Estudio

interiors, ZOOCO Estudio

interior design, ZOOCO Estudio

ZOOCO Estudio

residential. ZOOCO Estudio

M4 House ZOOCO Estudio

Subscribe to our newsletter

Dornbracht – Sensory Sky Transform the Shower into an Unique Experience

As we have been accustomed by the Dornbracht company, its products transform the shower into an unique experience, that rejoice all our senses. This...

Hollywood Hills Residence by Mutuus Studio

The Hollywood Hills House indulges with a double stair, separating the space sequence into private and public quarters. The public continues down to the media, the private on the other hand, introduced the private quarters.

Essendon House – Refurbishment and Extension by Lai Cheong Brown

Essendon House is a refurbishment and extension project completed by Australian studio Lai Cheong Brown. From the architect: Developed from a schematic design the clients had...

Coastal Holiday Home Balancing Social Fun and Privacy

Idyllically set among Victoria’s coastal bushland on the Mornington Peninsula, this was a replacement building for a fiberglass shack that has grown into a permanent residence and a coastal holiday home for extended family.

Loft Apartment in SoHo – Homy Feeling Within an Industrial Shell

This loft apartment with an area of 2500 sqf is located on Broadway, in an emblematic building in SoHo district, New York. A project...

Recommended Stories