Mallorca House – A Cozy and Very Warm Home / The Room Studio

Mallorca House / The Room Studio

Project: Mallorca house
Interior Design and Decoration: The Room Studio
Team: Meritxell Ribé, Josep Puigdomènech
Location: Barcelona, Spain
Area: 250 m2
Year: 2019
Text by The Room Studio

In this house of 250 m2 and a large outdoor terrace located in the center of the Catalan capital, an integral project of Interior Design, Decoration and Styling was carried out. A new redistribution of all spaces was made adapting to the needs of their owners.

Mallorca House / The Room Studio

The main requirements were the expansion of the common areas, the opening of the different areas separating them through the decoration and comfort of the customers. It was sought to create a house to live and enjoy it. The selection of materials and parts was looked at in detail, creating a very warm and special environment. Recovered furniture was merged with other more contemporary elements.

Mallorca House / The Room Studio

In the day area, the large living room is distinguished, which includes a rest area and another to work with the computer. In addition, there is the large kitchen with a peninsula and an area for breakfast and the living room to watch the TV together. It also includes an area for laundry and a courtesy bathroom.

Mallorca House / The Room Studio

The night area is oriented on the opposite wing of the Mallorca house, where the atmosphere is quieter. Each room was created and designed in accordance with the owners’ premises and equipped with comfortable and ergonomic elements. The integration of different pieces of antiques allows to enhance the original architecture of the house so characteristic. Works of art are included that complete the chosen decoration and add value to the whole set.

dining room / The Room Studio

Mallorca House / The Room Studio

bathroom / The Room Studio

living room / The Room Studio

kids room / The Room Studio

bathroom / The Room Studio

Mallorca House / The Room Studio

Mallorca House / The Room Studio

bathroom / The Room Studio

 

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Strata House: A winner of the 2017 AZ People’s Choice Awards

A winner of the 2017 AZ People's Choice Awards, Strata House is a 30,000 sq. ft. residential project that was inspired by hillside mid-century modern homes in California. The design begins with the excavation of the property’s landscape to create a series of curved vineyard-like terraces.

Forte Apartment was Turned to the Light by Merooficina

Forte Apartment is a holiday home rehabilitated by Portuguese studio Merooficina. Description by Merooficina: Integrated on a housing facility from the mid 90’s, the apartment is...

Weatherboard House: Creative Extension and Renovation for a Long-Term Family Home

Tower house is an extension and modernization project of a weatherboard house completed by Melbourne-based Austin Maynard Architects. The architect’s description: What? Tower House is a renovation and extension...

Apart-Hotel Svatý Vavřinec / OV-A Architectural Studio

OV-A Architectural Studio designed an apart-hotel - contemporary, sustainable, alpine architecture that offers more than just accommodation. Located in the mountain town and ski resort Pec pod Sněžkou, Czech Republic ...

Leman Locke London / Grzywinski+Pons

Grzywinski+Pons recently have designed Leman Locke, a minimal hotel located in London, England. From the architect: Leman Locke is a new 168 room hotel that...

Beach House by Clare Cousins Architects

The Beach House from Mornington, Victoria, was designed by Clare Cousins Architects in order to provide an additional accommodation to an existing 1970’s Merchant...