facebook

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

Rocking X Ranch

Project name: Rocking X Ranch
Architects: Lake Flato Architects
Location: Weatherford, Texas, United States
Photo Credits: Casey Dunn
Text by Lake Flato Architects

Drawing on distant views from a bluff top, this 3,200-square-foot addition to an existing ranch house shared by four sisters in Weatherford, Texas, was designed to accommodate their need for additional communal living areas and guest space. In addition to four new casitas—one for each sister—a new building was designed as an informal lounge and game room including a simple, modern kitchen which opens up to a large outdoor living space around a central fireplace. A grove of existing oaks sets the perfect stage for a new courtyard on the side of the Rocking X Ranch. Covered walkways connect the elements of the addition while also linking the addition to the original house. All stone was harvested on-site and low-maintenance materials were implemented throughout, including concrete floors, stone walls, weathered steel, metal roofing and siding.

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

living room / Lake Flato Architects

bedroom / Lake Flato Architects

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Voisin Organique Restaurant & Lounge / Various Associates

Situated in Upper Hills, Futian District, Shenzhen, Voisin Organique is a farm-to-table restaurant features contemporary Chinese cuisine. The restaurant draws on classic aesthetics, uses ingredients grown in its ECOCERT-certified farm

Balnarring Retreat / Branch Studio Architects

Located in Victoria, Australia, the Balnarring Retreat was designed in 2016 by Branch Studio Architects. From the very first discussion with the client it became apparent...

Belgrad Apartment – Complete Refurbishment for a Young Couple / Autori

Belgrad apartment was completely renovated and furnished by Serbian studio Autori. Project description: We started working on the complete refurbishment of this apartment for a...

Crystal Blue Apartment in Tel Aviv / Michal Han Interior Design

A 350m² apartment located within a project facing Tel Aviv’s beautiful seafront. The Crystal Blue apartment takes up half of one of the buildings floors and was planned for a couple in their 50’s. The planning process was both unique and challenging as a result of the apartment’s semi-circular shape.