PhotographerKilian O'Sullivan PhotographyMandeville Loft by Neil Davies Architects

Mandeville Loft by Neil Davies Architects

Mandeville Loft by Neil Davies Architects (1)

Mandeville Loft was completed by Neil Davies Architects studio in Battersea, London, UK.

Description by Neil Davies: An existing 1,400-square-foot office on the top floor of a converted warehouse in Battersea was remodeled into a three-bedroom luxury apartment. Featuring wide burnt oak engineered flooring, tall walnut frameless doors and stone-clad bathrooms, the apartment is as energy efficient as possible thanks to underfloor heating linked to an external airsource heatpump, which in turn generates income for the client via the Renewable Heat Incentive. Photographs Kilian O’Sullivan

dining room, Neil Davies Architects

Mandeville Loft by Neil Davies Architects (8)

Mandeville Loft by Neil Davies Architects (2)

kitchen, Neil Davies Architects

kitchen, Neil Davies Architects (10)

Mandeville Loft by Neil Davies Architects

Mandeville Loft by Neil Davies Architects

Mandeville Loft by Neil Davies Architects (3)

living room, Neil Davies Architects (5)

Mandeville Loft by Neil Davies Architects

Thank you for reading this article!

Coolway Foot Truck by CuldeSac Custom Retail

The Foot Truck by Coolway Freestyle allows us to talk about a new retail concept far away from the static models that exist nowadays. The customer-selling channels are becoming more and more virtual, and the foot truck reverses the ‘client goes to the shop’ dynamic to generate window displays that approach the client in highly specific environments

Granny’s House by Studio of Contemporary Architecture SOCA

Granny’s House—located in Toronto’s east-end, was the former home of Tura Cousins Wilson’s grandmother. After her passing, Cousins Wilson redesigned the house in honour of her legacy and to accommodate the family’s next generation.

Modern Texas Home Integrated in a Peaceful Natural Landscape

Forming the centerpiece of a master plan by the architects that includes a guest house, pedestrian bridge, and a small boathouse, Residence 1446 acts as a hub for the entire complex. Situated in a low-lying field adjacent to both a lake and a quiet lagoon, the home’s location was selected to preserve the existing trees and to frame large views of the site.

Small Mountain Lodge for Short-Term Guests

Černá Voda, a small mountain lodge, is situated next to the “old” ski run near the Pomezní Boudy border checkpoint in the Krkonoše mountains. The original lower ski-lift station was replaced with a new wooden structure on the confluence of Kolben and Černá Voda streams, the latter of which the chalet is named after.

House L-C by GRAUX & BAEYENS Architecten

The design of the House L-C manifests itself as a composition of three cubes and varying roof heights. The rectangular spaces with functions as office, kitchen and living room are connected with their corners,

Related Articles