Mas Nou House: Interior Renovation by 05AM Arquitectura

- Advertisement -

Mas Nou House

Spanish studio 05 AM Arquitectura has renovated Mas Nou House, a coastal residence located in El Masnou, Catalonia, Spain.

Project description: The intervention in this big house consisted in redefining the major areas by giving them more width and light according to the lifestyle of the new owners. The original house had a classical distribution of spaces, separated according to their functions; with a large living room, a dining room, and a kitchen strictly separated.

Mas Nou House

On the one hand, a large opening was designed in order to spatially connect the living room and the new dining room, while on the other hand the new kitchen, opened and put in relation with other spaces, was positioned near the existing porch overlooking an outdoor terrace.

Mas Nou House 2

Moreover, the front opening widened to obtain a panorama on the sea and to increase internal brightness.

Mas Nou House 3

Finally, the spatial conversion ended by recovering the existing pitched roof volume from the inside of the house.

Mas Nou House 4

Hence, the result of these actions presented a radical change that transformed a space without qualities in a dynamic, spacious, and bright interior space with a better relationship with the outside.

Architect: 05 AM Arquitectura
Project team: Júlia Esteve and Laura Rodrigo
Project: Interior renovation of a Mas Nou House
Location: Platja d’Aro – Mas Nou residential area (Baix Empordà), El Masnou, Catalonia, Spain
Area: 410sqm
Photography: Àlex Salcedo

Mas Nou House 5

Mas Nou House 7

Mas Nou House 8

Mas Nou House 8

Mas Nou House 9

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Casa Botelho – Stunning Residence in Central London

This stunning residence in central London was designed by Joao from Casa Botelho. Joao has been shortlisted for the International Design and Architecture Awards 2017, so he's a bit of a hot topic at the moment.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Located in Xili, Nanshan District, University Town of Shenzhen not only provides a free academic, artistic and humanistic environment, but also attracts Sheraton to settle in, which is the first international hotel entering this area.

Glass And Concrete Pool House by Lieven Dejaeghere

Lieven Dejaeghere architect has designed a concrete and glass pool house, a pavilion connected to a rural residence. Description by Lieven Dejaeghere: The house is...

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension

This glass pavilion ties into a series of terraces, gardens, swimming pool and outdoor living spaces, extending the ranch house out into the landscape. The gardens and outdoor living spaces were designed along with the glass pavilion

Massive Concrete Family House with Generous Inner Apertures to the Light

The new concrete family house is set on a site characterized by a relative ambiguity. Although the plot suffers from a tight overlook with the neighboring detached villas, it also benefits from south-facing orientation on a gentle slope

Music Box Residence by Scott Edwards Architecture

The Music Box Residence by Scott | Edwards Architecture was designed around the intimate and communal qualities of music and family. The steep lot, with...

Single Family Villa Renovation / Frari – Architecture Network

This project intends to refurbish a single-family house, severely affected by pathologies resulting from defective construction options. In addition of trying to correct the existing pathologies, we also intend to rectify the dysfunctions of spatial organization.

The Dovecote-Granary: A Peaceful Retreat Among the Treetops

The Dovecote-Granary is a place of serenity and introspection, where one can establish a strong connection with both nature and oneself. Without a conventional function the space is its own purpose: a treehouse-temple of sorts.

Woodworkers Cottage / Fabric Architecture

Taking cues from the classic Australian cottages that once lined this coastal peninsular, our Woodworkers Cottage makes reference to the humble qualities of the cottage whilst highlighting these details through exquisite craftsmanship.

Bellevue Hill House – Sydney’s Dress Circle by Luigi Rosselli Architects

Designed on a steep site, located just below the summit of Bellevue Hill, this substantial residence has been endowed with an eagle’s nest panorama. The harbour is Sydney’s stage set and here on this hill we sit in the dress circle of this theatrical city ...

LEED Platinum House Designed by Fleetwood Fernandez Architects in Santa Monica

The design of this 5,600 square foot single family home in Santa Monica was rooted in a keen awareness of site and landscape and a dedication to sustainable architecture. Designed as a linear sequence, the house unfolds as a series of spaces that are completely open to the landscape.