MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Office and Exhibition Space

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Project name: Springair Office and Exhibition Space
Location: Binjiang District, Hangzhou, China
Design firm: MMC DESIGN
Chief designer: Chen Linping
Designer: Qu Bingjie
Area: 310 square meters
Completion time: November 2020
Construction firm: Hangzhou Taoyi Architectural Decoration Engineering Co., Ltd.
Artistic paint: Guan Xiao
Lighting cooperation: Jiang Aiwen
Terrazzo: Guo Xidong
Photographers: Pan Jie, David

MMC DESIGN conceived an office and exhibition space for textile manufacturing company Springair in Hangzhou, China.

Design Concept
Space embodies the way of life to some extent. As approaching the project, the designers thought about what kind of workspace could enable its users to focus on working while reflecting on life. Based on the concept “Life is a gleaming journey”, they combined the real and virtual to create a poetic, eternal space that transcends logic and norms.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Entrance
The end scene at the entrance was designed based on children’s physical height and perspective, in order to evoke sensibility and naivety. The greenery enlivens the atmosphere, and the ball beside the wall echoes Sisyphus’s rock in Greek myth.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

plan

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Sculptures in this area carry ancient philosophy and childish innocence, and become mysterious symbols that produce a serene spatial atmosphere.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Plato’s Cave
Walls complemented by distinctive lighting and curves on the top endow the entire space with a restrained, calming, deep and isolated feeling, like a cave. The spatial structures feature geometric shapes and are organized in a way like kids’ building blocks, appearing solemn yet childish. The interior is dominated by gray hue, and highlighted by dynamic red.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Storage spaces are converted into “micro caves” within the large “cave”, so the stored objects naturally become components of the space.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Light & Shadows
Within the space, MMC DESIGN created an eternal and massive virtual world, which is hinted by details and curves.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Details such as dense lines, small staircase-like blocks, rich layers and turns of walls are accentuated by lights and shadows.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

As moving within the space, users will be immersed in a dreamy spatial journey that transcends time and leads to the inner mind.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Ariadne’s Thread
The workbench draws inspiration from Ariadne’s thread that helped Theseus find the way out of the labyrinth in Greek mythology. Its streamlined red surface penetrates the area under the arched ceiling, adding smoothness and freedom to the space.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

The twisting lighting strip above resonates with the table surface, seeming to bring people out of the “cave”.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

Greek Column Lines
Classical Greek column lines and undulating wall curves are incorporated into the working space, creating an inspiring setting that evokes discussion and meditation and touches the heart.

MMC Design Explores Poetry and Eternity in a Working & Exhibition Space

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

A Renovation of a 1950's Era Home into a Gathering Space for Family and Friends

A Renovation of a 1950’s Era Home into a Gathering Space for Family and...

Central Area Home project completed by Fivedot is a renovation of a 1950's era home into a gathering space for family and friends. The existing home was a small square on a large lot.
Old Factory Conversion in Dusseldorf, Atelier d'Architecture Bruno Erpicum & Partners 4

Old Factory Conversion in Dusseldorf / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners

The reconversion was closely overseen by the administrative authorities, since this old factory in the city centre miraculously avoided damage during the many bombings of World War II.

Two Orchids Herald the Entrance to Central Park in New York

Once a rare and exotic flower, the orchid has become one of the world’s most ubiquitous indoor plants. From corporate offices to domestic interiors,...

Headboard can bring art into the bedroom

If you intend to give your bedroom a touch of particular identity, the headboard is  an important element that can decisively contribute  to this...

Eastwood Residence in Chicago / Searl Lamaster Howe Architects

The defining characteristic of the Eastwood Residence is its contextual responsiveness. While contemporary in expression, it relates to its Lincoln Square, a historically German and family oriented neighborhood on Chicago’s north side, location in a number of ways.

More Articles Like This