Moinho Villa is Entirely Connected to the Pool and Barbeque Patio

- Advertisement -

moinho villa

Located 80 km from Sao Paulo in Brazil, Moinho Villa is a family house designed by WAY Studio. WAY was founded in 2011 by Priscilla Pinotti and Carlo Costa.

The site slopes steeply downwards towards the west where generous vegetation ensures a fresh view across the hills. To the south, a gorgeous, untouched panorama emerges bringing hills dressed with rocks and dry vegetation, that turn red at sunset, gently in to view.

moinho villa

The project is entirely driven by the desire to capture the surrounding landscape at sunset. In order to do this, we explore the concept of a living space that can be opened up to enable the house to be entirely connected to the courtyard, the barbeque patio and the swimming pool. The material pallet is mainly composed of glass, timber and stone that can be used directly from the site.

Project: Moinho Villa
Area 420m²
Architects: Carlo Costa and Priscilla Pinotti / WAY Studio
Team: Gustavo Damião, Carolina Geise and Henrique Lattes
Photos: Leonardo Finotti

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (25)

moinho villa

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (7)

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (3)

moinho villa

moinho villa

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (9)

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (11)

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (15)

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

moinho villa

Moinho Villa is Entirely Connected to the Courtyard, Pool and Barbeque Patio (24)

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Urban Apartment Renovation by AD Architecture Interprets Oriental Affordable Luxury Aesthetics

The project is a retrofitted apartment located in Houhai Area, Shenzhen, China. The original space reflected the client's affection for Chinese-style design and wooden furniture.

Japanese garden: Spiritual refuge designed for contemplation and inner peace

If you love traditional Japanese gardens and you want to know more about how to decorate a Japanese garden you have arrived at the...

Constant Springs Residence – A Home Built Around a Tree

Within a very ordinary neighborhood, the Constant Springs Residence is oriented to take maximum advantage of the unexpected escarpment, creek and natural views offered at the rear of the property.

Ertler Apartment in Oradea, Romania / Alexandru Szűz Pop

The renovation of the early 1900's apartment situated on the first floor of the ERTLER apartment building, located in the historic city center of Oradea, designed by the architect Mende Valer

Gramercy Loft / Denise Lee Architect

This Manhattan loft space is located in a building originally constructed as a bank in 1873. Because of this, the space wasn't particularly well set up as a home, but it had enormously large windows, beautiful original woodwork and flooring, and an ornate structural column mostly still in tact.

Russian Studio ALLARTSDESIGN Designed This Apartment for Designer Saranin Artemy

Saranin Artemiy: In the design, for oneself and the family, first of all, the task was to drop in at least some housing. The source of inspiration was materials, or rather, how to apply them - taking into account the budget.

House A by Walter & Walter Ensuring an Optimum Indoor-Outdoor Connection

A house in a suburban landscape that is composed as a field of rooms that are in in direct dialogue with the site terrain and surrounding context. The house opens and closes, refocusing the relationship of the house with its suburban context influencing formal outcomes which alter between public and private realms.

Stefano Viganò Designed a Double-Height Loft with an Industrial Personality

A double-height loft, an intervention where works have already started, a young family and their home renovation. This project is focused on reorganizing the open-plan living space, enhancing its verticality and preserving the layout of the rooms - bathrooms excluded.

A Postcard Home / Emma Mitchell Architects

Postcard Home is a single-family home completed in 2017 by Emma Mitchell Architects. The house is located in Anglesea, Victoria, Australia. From the architect: A Postcard Home...

Autohaus Residence and Car Collectors’ Garage in Central Texas

The Autohaus is a car collectors’ garage and residence in central Texas. The design features compact living quarters, expressed as a single mass, floating above an open area for flexible gathering and automobile calibration/display.

Green Camp, Portland / Caleb Johnson Studio

The Green Camp features rectangular forms that seem to have been pushed and pulled out of the floor plan, flat roofs at varying heights, and numerous floor-to- ceiling windows. The stained green eastern white cedar has random-widths and the windows are recessed in the double stud wall construction.