Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Designer: Tal Goldsmith Fish Design Studio
Project: Monochrome Office Space
Location: Tel Aviv, Israel
Year 2018
Photographer: Amit Geron

Tal Goldsmith Fish Design Studio has recently completed an office space for a team of investors in a large investment group. This monochrome office is located in an historical building overlooking the blue sea and the white roofs of Tel Aviv.

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 1

For this space we had one unbreakable rule to follow – the monochrome is kept at any cost. Entrance is permitted for only 3 colors – black, grey and oak. From outlets to door knobs, systems and computers, everything had to fit in perfectly.

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 2

The entire space was applied with concrete micro topping – floor, walls and ceiling. Black concrete micro topping path is crossing the space, climbing up to the wall and separating the working zone from the leisure zone.

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 3

The path is also emphasizing our axis. All objects are positioned on this Axis – sliding partitions with grey glass, minimal oak desks and bar which were handcrafted by a carpenter, lighting profiles and the 6 meter long sofa.

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 4

With minimum colors, minimum axes and minimum objects we were able to create a very defined, comfortable and pleasant space for the team.

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 5

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 6

Monochrome Office Space with Minimum Objects / Tal Goldsmith Fish Design Studio 7

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ranch Remodel and Pool Pavilion in Texas / Drophouse and ROOT Design

Design / Build in partnership with ROOT Design Company, Drophouse completed all steel and wood components for this ranch remodel and pool pavilion. Pool Pavilion features 4 sliding doors over 16' tall and steel fireplace. Ranch house features zinc backsplash and steel firewood storage.

Reinforced Concrete House by Felipe Assadi Arquitectos

This project is a reinforced concrete house composed of a succession of longitudinal and transverse beams that work together to generate a single structural piece. As always, we prefer to inhabit a structure instead of structuring a room. In this way, we consider the technical feasibility of a project as its actual design resolution; feasibility is not separate from project design.