Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei / Yuan Architects

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects

Architects: Yuan Architects
Project: : Rain of Light / Co-working and Gathering Space
Designers: Wenyuan Peng
Collaborators: Tyler Shu, Eason Lin
Location: Taipei, Taiwan
Size: 130m²
Status: Completed in 2017
Photographer: Wenyuan Peng, Max Lee

This space is a multipurpose co-working and gathering space located on the basement level. It is a flexible venue which can be adjusted according to different needs of its users – for work, rest, meetings, classes, or events.

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 1

The white panels snake and bend about to form the skin of the space, shaping its ceiling, walls, and shelves. Arching across the warm-toned walls, the panels carve out the different heights and layers of different spaces, all diffused under a soft glow to form a cohesive whole.

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 2

The only natural light in the space comes in from the sunroof and flows along the white panels that extend down from the ceiling to form the walls, simultaneously defining the structure of the space. Those white panels are spaced in such a way to not only provide a sort of insulation from the sun, but also give a rhythm to its shadows as they reflect the light and enable it to dance with the shadows across the room or smoothly spread out in soft sections of light.

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 3

Depending on the time of day, the light changes in intensity, giving the space a certain ‘Rain of Light’, as the light sprinkles in like rain and floods the space with countless sparks of creativity. It makes for a work environment where people can actually breathe in sync with the weather seen through the ceiling, letting its light be like an “Inspiration Point” that flows into the space as a steady stream of creativity. A palace of inspiration, imagination, and light.

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 4

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 5

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 6

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 7

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 8

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 9

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 10

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 4

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 13

Multipurpose Co-working and Gathering Space in Taipei, Yuan Architects 14

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Southerleigh Fine Food and Brewery, San Antonio / Clayton & Little

Southerleigh Fine Food and Brewery, San Antonio / Clayton & Little

Southerleigh Fine Food and Brewery celebrates cross-cultural southern cuisine and craft beer within the former historic Pearl Brewery, an 1890s-era building located in the heart of what is now dubbed the Pearl in San Antonio.
Flat Renovation in Budapest with Natural Materials

Flat Renovation in Budapest with Natural Materials

The location of architectural intervention (home remodelling) is one of the apartments in a turn-of-the-century tenement building in Budapest. The concept only allows the use of necessary and mostly natural materials, furniture and accessories to rearrange the spaces of the home

Team Living House in Downtown Tokyo

Team Living House is an apartment with a natural and simple beauty, located in downtown Tokyo, designed by Masatoshi Hirai Architects Atelier. Team Living The client...

East Van House in Vancouver with an Asymmetric Geometry

East Van House was projected by Splyce Design in Vancouver, British Columbia, on a 50x75 lot located in a colorful neighborhood with a diversified...
Maximinos Apartment in Braga by REM’A

Maximinos Apartment in Braga by REM’A

The idea was born from the client’s most basic requests; a reformulation of the apartment that would allow for a more fluid circulation, a more practical and visually clean environment without the need for furniture and decoration.

More Articles Like This