First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic

Architects: TPG Architecture
Location: New York, NY
Area: 83,000 sq ft / 7,711 sq m
Photography: Eric Laignel

The three-story, 83,000 square foot design is the first office space for Condé Nast Entertainment, one of the fastest-growing divisions of Condé Nast. TPG created a workplace environment which blurs the lines between work and play, while seamlessly incorporating technology, affording team members the ability to work anywhere within the space.

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 2

The design features a rustic, industrial aesthetic, achieved through the use of poured and polished concrete, open ceilings with exposed ductwork, and custom canted feature walls that mimic a worn metal.

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 2

The use of funky residential furniture throughout the office creates a comfortable and homelike ambiance, which is evident in the common lounge featuring textured elongated couches and worn leather chairs. The lounge, located in front of west-facing floor-to-ceiling windows, features expansive views of One World Trade Center, which establishes a visual connection to CNE’s parent company.

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 3

The space promotes the themes of fluidity, mobility and flexibility. On each floor, there is a conference room with moveable walls adjacent to a café, allowing the space to be opened up to hold a full staff meeting (or a party). Further, not only is the entire office connected to ensure that any work can be accessed digitally, but many conference rooms and living rooms also feature writable chalkboard and whiteboard walls, allowing creativity to be captured and developed in any space or platform.

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 4

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 5

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 6

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 7

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 8

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 9

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 10

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 11

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic 12

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Redesign of Office Spaces - DHL Supply Chain Jažlovice 2

Redesign of Office Spaces – DHL Supply Chain Jažlovice

The concept for the DHL Supply Chain offices was created through a unique cooperation between the client and the architectural studio VONT.
The Burrow by De la Vega Cano Lasso

The Burrow by De la Vega Cano Lasso

The house as a lair, a hideout, a shelter. A reflection which distorts and expands the garden, while confuses and protects. I can not guess the inside, a bit closer, now i can peep through the great silver oculus drilling the reflection.

River Loft by Robert Young Architects

River Loft is an apartment designed by New York-based Robert Young Architects. Description by RYA: With a spectacular view of the Hudson River, this 3-bedroom/3.5...

Butterfly Retreat with an Inspired and Modern Aesthetics

Butterfly Retreat is a single level home designed by Feldman Architecture in Santa Lucia Preserve, California. Butterfly Retreat has won The Chicago Athenaeum - 2015 American...
Cattail Residence / Carney Logan Burke Architects

Cattail Residence / Carney Logan Burke Architects

The clients, part-time residents of Jackson Hole, were already familiar with the golfing community south of town when they purchased a 2.3-acre lot and approached CLB Architects about designing a legacy residence.

More Articles Like This