MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

Project: MUS Restaurant
Architects: Easst Architects
Location: Poznań, Poland
Year 2018
Photos: Courtesy of Easst Architects

The designed space is situated on the top floor of a skyscraper located in the very center of Poznań. The curtain walls are fully glazed and behind them there is a view of the magnificent panorama of the city.
The facade mesh is regular and there are huge glass panes between the columns made of black concrete. This building is located in the geometrical center of the most important district of the city. It towers over the city like a modern sculpture. There are green roofs on the cut out cascades of the body of the building.

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

The main functional rooms of the MUS restaurant are composed around the building core, in which the staircases and elevators, as well as the main structural bolt are located. This ensures easy communication between individual rooms and allows full access to the city view. The space has two main rooms, each of which contains a separate bar. In the main room there is a small and compact kitchen with auxiliary rooms. In this space, there is also a place for a stage where intimate jazz music concerts and club live acts are to be held. In addition, offices and changing rooms for guests were separated from the space.

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

The furniture has been designed as mobile, which allows free space shaping for various events. The space includes two terraces, which are also equipped with bars and seats. In the summer it is an ideal place for cocktail meetings and culinary events. The furniture design was created especially for this place and the designers made sure that the furniture material perfectly complements the atmosphere of the space. The seats were chosen from the minimalistic collection of the Polish company Noti.

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

The lighting is intended to gently emphasize the nature of the intimate space and was created as a myriad of points of light. Different lighting groups are to ensure the possibility of changing lighting scenes depending on the desired effect. Moody and variable lighting intensity, which is supposed to perform various functions, is the key to the implementation of the space. Table and bar lighting is adjustable to ensure maximum dimmability. Window recesses are illuminated with delicate streaks of light, thanks to which the existence of MUS restaurant in the building is emphasized.

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

The design of the MUS restaurant is a combination of natural and precious materials such as copper, wood and concrete. Designers, due to the richness of the view behind huge windows, decided to limit materials and colors as much as possible. The floor has a dark concrete finish in graphite. The finishing elements of the walls and bars were designed as compositions of precious materials: copper, black steel and black expanded metal as well as wood used in the production of tables and countertops. To contrast with the white columns and beams, the ceiling is finished in a dark color and its space remains open by adding an industrial element to the sublime design. The design of the restaurant was prepared by the prestigious architectural studio Easst Architects, which is responsible for the decor of the SQ premises in Stary Browar, Poznan (Poland), private residences and office interiors.

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

A graphic artist was also invited to the project to complement the character of the space with his spatial works. Bartosz Sucharski is also responsible for the graphic design of the MUS restaurant. He prepared the typography, logotype and menu cards. He is also responsible for preparing posters for individual artistic events. In our company, we believe that inviting a multidisciplinary team is key to project development and broadening the boundaries of our perception. During the design process, varied groups with interesting individualities can push the development of projects into previously unknown areas.

 Bar by Easst Architects

The whole interior design has been fitted into the complicated structure of a modern building. All systems allowing the skyscraper to function have been subtly hidden so that the technology becomes an invisible element supporting the utility functions. It does not prevail over the basic values that guide our studio: people feel best surrounded by space they understand and that is built from natural materials, whose rich texture works soothingly in the times of speed and pop culture.

interiors, Easst Architects

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

MUS Restaurant & Bar by Easst Architects

 Bar by Easst Architects

industrial style, Easst Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Melbourne’s B.E Architecture Has Designed a Sensational Stone House Made of 260 Tonnes of Granite

The overall feeling of the three-storey residence in Armadale is lightness – almost an ethereal floating quality created by the sun refracting over the granite façade. This is a contradiction to the reality of the 260 tons of granite which make up the building’s skin.

Flotanta House is a Prefab Home that Floats Above the Earth

Project: Flotanta House Architects: Studio Saxe Client: Gooden-Nahome Family Design Director: Benjamin Garcia Saxe Project Coordinator: Daniel Sancho Design Development: Soki So Construction Documentation: Roger Navarro Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltd Builder: Dante Medri Location:...

King David Apartment in the Heart of Tel Aviv / Kedem Shinar Design

Inspired by two-dimensional graphic design, the King David apartment contains graphic elements such as a custom-made lamp in the living room which "climbs" up the wall in straight angles, white tile cladding with colorful grout in two bathrooms, thus creating grid-like graphic compositions.

Ecopark Penthouse by iHouse / Vietnam

Ecopark Penthouse designed by iHouse is a residential project located in Hung Yen Province, Vietnam. Project description: Optimizing the home owner’s aesthetic personality and bringing...

Old boat house converted into recreational space

Naust V is a collaboration between Kolab Architects and Koreo Architects. The project is a transformation of an old boat house in Vikebygd, a small...

Optimal Interior Design for a 28 sqm Micro Apartment in Melbourne

George is sited between a university campus and a burgeoning creative quarter, in a 1950s apartment block of identical studios originally built for nurse’s accommodation. At 28m2, George is yet another iteration in the study of micro apartments epitomized by a return to the fundamentals of dwelling and access to the vibrancy of the city.