Nook House in East London / Mustard Architects

- Advertisement -

Nook House

Located in east London, Nook house is a family home that has been renovated and extended by local studio Mustard Architects.

Project description: Nooks and crannies permeate and define the extension and refurbishment of this terraced house. Through a series of structural alterations we formed a series of elegant, open plan and light filled spaces conceived as a series of nooks from the scale of a room down to the home for a favourite bowl.

Nook House 1

A large ash framed glazed door and windows frame views of the garden through the house and from the entrance. We designed the kitchen as a gallery for an eclectic cookware collection and allowed these to decorate the space. The project experiments, combining stainless steel, birch faced plywood, grey mdf, cement tiles and a cast in-situ concrete kitchen bench at critical junctions in the kitchen. Outside the small extension the interventions are subtle and in harmony with the character of the Victorian building.

Nook House 2

We re-used as much of the existing building as possible and added high levels of insulation and a triple glazed rooflight to help maintain a thermally stable home.

Architects: Mustard Architects
Project: Nook house
Location: London, UK
Photography: Tim Crocker

Nook House 3

Nook House 4

Nook House 5

Nook House 6

Nook House 9

Nook House 7

Nook House 7

Nook House 8

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Coogee Beachside House / Madeleine Blanchfield Architects

This new house in a dense, beachside suburb required clever management of privacy and views. The Coogee Beachside house, for a young family, was to be robust, liveable and light filled but with a layering of spaces that provided flexibility, separation and privacy.

Promenade Apartment – Yellow and Gray Colors Give a True Retro Touch

Located in Turin, Promenade apartment was renovated by SCEG Architects. Description by SCEG: The House of about 90 sqm floor area is located in the...

Apartment in Beirut by Vick Vanlian: Eclectic Interior With “WOW” Effect

Vick Vanlian is the creative mind behind this eclectic promenade that plays, for the delight of the eye, in this apartment in Beirut. The studio design from Saifi, Beirut, founded by Vick Vanlian offers us a bold show of colours, textures and patterns

The Temple 2016 by a21studio / Nha Trang, Vietnam

a21studio designs a small temple in the beautiful landscape of Nha Trang, Vietnam. The yellow tone of the stone material half-hidden by the luxuriant...

Modern Medical Office / Jeanne Schultz Design Studio

The project scope included a restoration of the interior of the building to its original use as a medical office through a series of sensitive architectural and design solutions for our client, a young up-and-coming plastic surgeon who specializes in facial feminization and surgeries for transgender clients.

Trevose House Has a Garden Veranda Wrapped Around It Like a Spiral

Trevose house is a home for a large family, designed by Singapore-based AD Lab Pte Ltd. Description by AD Lab Pte: Situated at a corner...

Batman Bridge House in Tasmania / Clever Design

The view of the Batman Bridge from the property was used as inspiration for the design. Situated on the Eastern banks of the Tamar...

The Dovecote – Conversion of an Old Dovecote into a Play House

The Dovecote is an old building transformed and renovated by AZO - Sequeira Arquitectos Associados in Soutelo, Portugal. Description by AZO: This is an emotional...

De Beauvoir Residence by Neil Dusheiko Architects

This project is a richly textured transformation of an end of terrace property in the De Beauvoir Conservation area. It was built for a young family. The De Beauvoir house is located in the middle of a specific row of terrace buildings on the junction of two roads.

Newtown Terrace House / Bastian Architecture

Decades ago, it was commonplace to use front porches and balconies as interstitial spaces, spaces which connected with and were at the intersection of public and private space. Balconies and verandas were used as places to contemplate and watch the world go by ...

Casa Tre Viste, Torino / PlaC – Plateau Collaboratif

The Casa Tre Viste project sees the complete transformation of an apartment located in a 1960’s residential building in the foothills of Turin. The apartment had been unoccupied for several years, and the original plan included a large, central entrance area ....