North Adelaide Barn / Williams Burton Leopardi

North Adelaide Barn

Williams Burton Leopardi has recently completed the renovation of North Adelaide Barn, located in Adelaide, South Australia.

150 years of gentle indifference saw the structure of this 19th Century state heritage barn begin to give way. Repairing and stabilising was a large task for it to remain just a ‘shed’ with requirements for new steel supports and hydraulic rams to straighten walls.

North Adelaide Barn 1

A functional brief was expanded with the client’s input to create a space that would become a part of their everyday lives, and has seen a stunning room created that acts a retreat, family room, entertaining space… or just somewhere to absorb the history and story embedded in the stone walls.

North Adelaide Barn 2

North Adelaide Barn 4

North Adelaide Barn 5

North Adelaide Barn 6

North Adelaide Barn 7

North Adelaide Barn 3

North Adelaide Barn 8

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

HotTug – motorised tub perfect for relaxing and entertaining

HotTug is made after a design by Supergoed, a company owned by Frank de Bruijn, a guy who works on a barge in the...

Xiamen Guanyin Mountain Chamber – The Healing Blue

Project name: Xiamen Guanyin Mountain Chamber Design company: H&W Design Office Designers: HU Ke, WANG Rui Project location: Xiamen, China Area: 1280 m2 Project time: Sep., 2017 Main materials: scientific...

Private Contemporary Home in Mexico Showcasing Bright Interior Spaces

The first phase of this project was the search because the client relied on our expertise to evaluate different properties to find one that not only satisfied their needs but also have the potential to be renewed according to their taste. The magnificent garden and excellent location tilted the balance towards this private contemporary home as the most attractive.

Moraleja Residence by Darro18 Arquitectos

Towards the north, the Moraleja Residence is structured through a series of volumes with turned back façades and slanted roofs that penetrate in the forest clearings. The overhanging volume of the family room on the first floor acts as an entrance canopy, inviting guests to enter the house.

Sonoma Farmhouse / McElroy Architecture

The Sonoma Farmhouse was expanded by adding a master suite in a complementary shape. The existing portion of the home was modernized by opening the floor plan, modifying rooflines and adding large sliding doors to connect to the outdoors visually and physically.

Vigario House is a Dialog Between Old and New / AND-RÉ

Vigario House is a particular and sensitive project, dating back to 2008 and completed early 2015. Located in Paredes, Portugal, the house was designed...