Office DesignOffice MA by éOp Architecture and Design

Office MA by éOp Architecture and Design

Office MA by éOp Architecture and Design

Project: Office MA
Architecture: éOp – architecture and design
Location: Porto, Portugal
Year of conclusion: 2021
Total area: 501,40 m2
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

Clients wanted to increase the capacity of their current offices in order to develop new projects. For this, they acquired a warehouse measuring around 279.00 m2 and with a ceiling height of 8.00 m, which was the basis of the entire challenge.

Office MA by éOp Architecture and Design

Office MA by éOp Architecture and Design

The program for the new offices had to include six offices, two collective work areas, two meeting rooms, a social area for employees, a seating area, male wc, female wc and storages. Simple spaces were intended, so that the appropriation could be based on the identity of the new business projects.

Office MA by éOp Architecture and Design

Office MA by éOp Architecture and Design

One of the requirements was the maximum use of natural light from the roof and the window opening on the warehouse’s main elevation, so that each space on both floors consumed as much natural light as possible. The application of polycarbonate in different spaces ensured the transmission of natural light between spaces and safeguarded the individual privacy inherent in each space.

Office MA by éOp Architecture and Design

Office MA by éOp Architecture and Design

The use of Polycarbonate allowed an indirect visual contact of proximity and complicity between the different spaces.

first floor plan

Office MA by éOp Architecture and Design

The new installations, intends to introduce a uniform collective, where the routes discipline and the volumes confine in areas of work and leisure.

Office MA by éOp Architecture and Design

The Office MA project aimed to create different areas of use without distinguishing and ranking, so that the entire space was uniform in terms of its experience, materiality and form.

second floor plan

Office MA by éOp Architecture and Design

Subscribe to our newsletter

Sea Cliff Preppy Contemporary / Regan Baker Design

Though her work in real estate had brought her to countless bay area homes, our client knew something was different when she toured this 1920s fixer-upper in San Francisco’s Sea Cliff neighborhood.

Constant Springs Residence – A Home Built Around a Tree

Within a very ordinary neighborhood, the Constant Springs Residence is oriented to take maximum advantage of the unexpected escarpment, creek and natural views offered at the rear of the property.

Residential Project by Dalecki Design Featuring a Modern Industrial Design

MGP managed the entire residential project, including client management, design concept, right through to project management of construction, management of all approvals and the process for new titles, and management of sales and marketing.

RBI Apartment / Coletivo Arquitetos

The space includes the living room and delimits the wooden ceiling that runs along the main axis of the RBI apartment.

Chelsea Highrise Apartment with a Unique Vibe to Each Room

The interior design of Chelsea Highrise apartment was conceived by designer Andrew Suvalsky. Description by Andrew Suvalsky: Like many post-2000 New York, high-rise residential buildings,...

Recommended Stories