Residential ArchitectureRenovation ProjectsOmval House Extension by Jeroen de Nijs

Omval House Extension by Jeroen de Nijs

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (1)

Omval House is an extension project completed by Jeroen de Nijs in Alkmaar, Netherlands.

Description by Jeroen de Nijs: The surroundings of the ‘Omval’ is recognizable by the horticulture and a variety of buildings that has emerged over the centuries. It exudes a raw atmosphere, like that of an uncleared barnyard. To maintain the character of the gardener cottage there is a separate volume placed next to it. This way the small scale of the surrounding buildings is not interrupted.

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (2)

The materials from adjacent barns are detailed and translated in a modern way. With the aid of a glazed corridor, the new extension is attached to the characteristic gardeners cottage. The living area has more than doubled, which allowed us to create a spacious living room and kitchen.

Architect: Jeroen de Nijs
Project: Omval House – Modern extension
Location: Alkmaar, Netherlands
Area: 93 sqm

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (12)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (4)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (3)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (6)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (5)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (10)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (7)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (8)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (11)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (9)

Omval House Extension by Jeroen de Nijs (13)

Thank you for reading this article!

Micro Living Unit, London / Ab Rogers Design

Invited by U+I, along with The Manser Practice, to develop a design-led response to the brief, ARD’s approach was to compartmentalise domestic activities to create an efficient, sustainable and harmonious living space.

Sculptural Concrete Villa in Germany by Querkopf Architekten

This sculptural concrete villa breaks with all traditions and forms an unrestrained contrast to the otherwise natural surroundings. Like an artistic installation on a podium made of natural stone,

Flying Point House in New York / Steven Harris Architects

A spectacular glass box floating atop the oceanfront dunes in the Hamptons, this ultra-modern luxury residence is uniquely constructed with beautifully formed concrete boxes set on top of two piers.

Pickle Factory: 1880’s warehouse turned live-work studio

Pickle Factory is a project designed by the architecture and design studio Bright Common. The studio is based in Philadelphia and was founded by...

Cherry Lane Residence in Austin, Texas / Clark | Richardson Architects

Our Cherry Lane Residence is a transformative whole-house renovation & addition to an existing single-story home in the Tarrytown Neighborhood of Central Austin.

Recommended Stories