Residential ArchitectureApartmentsOpen Form Companionship by Hao Design

Open Form Companionship by Hao Design

Open Form Companionship by Hao Design

Project: Open Form Companionship
Interior Design: HAO Design
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Year 2019
Photo Credits: Hey!Cheese
Text by Hao Design

Unlike the usual parent-child space planning, which seeks to fill every place to meet the needs of all family members, here the designer chose the “children’s perspective” as the theme, supplemented by the needs of adults. The designer seeks to make a blank canvas from the spacious multi-layer space, and add a little bit of colorful pigment that is easy to mix to match to every room so that the little master can over time gradually fill in the colors and complete the mosaic with his own personality. The large spaces seemingly left blank are actually just the starting point, reflecting the most authentic family experience at all times.

Open Form Companionship by Hao Design

In order to allow the children who have been at home for a long time more freedom, we decided to abandon the original house structure and adopt an open layout. This allows every corner of the room to play a different mission. It is a self-contained living space that can be controlled by the child independently.

Open Form Companionship by Hao Design

From the entrance, one can see the leisure outdoor kiln altered flooring extends the dynamic line to the balcony. It is deliberately designed to make it convenient for the child who like to play outside to wash his hands and feet. On one side, the entire pegboard can adjust its functions elastically. Different heights also allow the child space for free play and layout. The practical design of the corner space combines with the natural vegetation to create a feeling full of vigor.

home office by Hao Design

The opening design of the round arch of the kitchen and the location of the working area are convenient for keeping companions in sight and enhancing communication. The second floor is designated as the dynamic game area. The stair handrail combines woodwork with cement hollow bricks and the door engraved like the vein of leaves, revealing the hidden “natural” vocabulary with vintage elements in the details. The upholstery on the whole side of the master bedroom allows elastic adjustment and the diagonal stretchy cloth also mirrors the vein of leaves engraving of the door. The original beam is decorated with arch shaped hems. The overall hue is a “semi-finished” suspended state. Following the principle of “less is more”, excessive decorations are removed. It is just like retaining the simple and original appearance of the soil. Let the vision and touch return to the most primitive simplicity and freedom, and keep the pure origin of children’s imagination.

Open Form Companionship by Hao Design

The design follows minimalist aesthetics, but it also adds some lively warmth to the parent-child space. Based on the style of self-fulfillment, the daily living scene is made full of “human nature” through the interactions of family members over the years. Deliberately leaving blank space makes the seemingly “incomplete” form more expressive of one’s spirit and liberates one’s ideal home from restrictions.

Open Form Companionship by Hao Design

kitchen by Hao Design

Open Form Companionship by Hao Design

bedroom by Hao Design

bathroom by Hao Design

Open Form Companionship by Hao Design

Copper Head Bar by YOD Design Lab

Designer: YOD Design Lab Project: Copper Head Bar Location: Mazepa st., 6, Ivano-Frankivsk, Ukraine Area: 200 m2 Graphic designer: PRAVDA design Photographer: Andrey Avdeenko In Copper Head bar high technologies...

Boss Coffee in the Suburbs of Scottsdale, Arizona

Boss Coffee is a boutique coffee house located in the suburbs of Scottsdale, Arizona. The goal for Davis-Ink was to create a warm and inviting environment for people to truly experience the smells, sounds and process of brewing and food preparation.

Pereira Narvaes House by SUCRA Arquitetura + Design

The Pereira Narvaes house is located in Caxias, a mountainous region of southern Brazil. After the visit to the site of the project, it became evident the existence of an incredible view towards a "green wall", a mountain with an almost vertical slope that would direct the project.

Greenmeadow Eichler House by YamaMar Architecture

A classic Eichler in a neighborhood of classic Eichlers, this house was in a state of extreme disrepair when the owner purchased it, but everything was original.

Lin House by Daniel Marshall Architects

Adaptability and a sense of privacy and retreat were essential requirements in the design of Lin House, a 330m² home on a tight suburban site within a neighbourhood of ’60s houses.

Related Articles