Open Workspace BigBek / SNKH Architectural Studio

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio

The office of Armenian software development company BigBek is located in Yerevan’s Soviet era automotive manufacturing plant called ErAZ (Erevanskiy Avtomobilny Zavod) which is now transforming into office spaces for Armenia’s intensively growing IT community.

The main goal of this project was to create an open workspace for up to 30 employees with a strict functional division in only 177 square meters. Besides the main workspace, the client asked for a lounge zone, a small kitchen and a meeting room. To keep the space as open as possible we made a decision to divide the functional zones without physical barriers, by creating optical ones. Each zone has its own color which makes visible borders between them. The location of each listed above zone was dictated by the shape of the floor plan.

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 1

The bright colors, geometry and brutal concrete ceiling of this interior are creating a dynamic, playful and creative atmosphere for work. The first decision we made during the design process was to keep the old Soviet era prefabricated concrete slabs exposed, to highlight the industrial charisma of the building. The kitchen is envisioned like a projection of a yellow box into the corner of the space. Its bright, saturated yellow outline creates an invisible volume in the space which interacts with the magenta colored meeting room, the only physical volume in the interior.

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 2

We’ve tried to make the main lighting design as minimal as possible using cross-like organized 1.5m long LED tubes which are graphically interacting with the intersecting colors of the wall in the back of the office.

Architects: SNKH Architectural Studio
Project: Open Workspace BigBek
Location: Yerevan, Armenia
Area: 177 sqm
Photography: Ani Avagyan, Sona Manukyan

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 3

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 4

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 5

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 6

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 7

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 8

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 12

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 9

Open Workspace BigBek - SNKH Architectural Studio 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Coastal Holiday Home Balancing Social Fun and Privacy

Idyllically set among Victoria’s coastal bushland on the Mornington Peninsula, this was a replacement building for a fiberglass shack that has grown into a permanent residence and a coastal holiday home for extended family.

Generational Retreat / Studio2 Architects

The crafting of this multi-generational retreat was a continuation of the journey we went on with the clients in their Auckland home. We wanted to do things uniquely for them and to reflect their involvement in the timber business

Townhouse Studios / Granit Architecture and Interiors

Townhouse Studios project was recently completed by Granit Architecture and Interiors, a London architecture and interior design practice. From the architect: The site was Virgin’s famous Townhouse...

Anglo-Caribbean Style House by Mario Mangone Architect

This 2-story Anglo-Caribbean style house is designed to take advantage of the Florida lifestyle. Outdoor activities are very important in the Sunshine State. This is reflected in the large Rear Patio and the oversized pool.