Retail DesignDent Lounge in Kiev / Buro21

Dent Lounge in Kiev / Buro21

Dent Lounge in Kiev

Designer: Buro21
Project: Dent Lounge
Location: Kiev, Ukraine
Total area: 150 m2
Realization: July 2017

Description by designer: Dent Lounge is a new dental clinic in Kiev, Ukraine. The idea for its creation was a cosy interior with homy atmosphere. It was supposed to be capable of changing the patients’ attitude towards dentist clinics, make them like their visits to a dentist – and not only the attitude of adult patients, but of children too.

Dent Lounge in Kiev 1

The variation of paints is soft, quiet, but not dull. Patterns of lighting were designed with due consideration of regulatory requirements. Practically all the furniture, including the soft furniture and even sconces were manufactured by the designs of Buro21. Thus a table for a doctor’s study won the first place in the nomination of object design in the Interior Design Contest Interium 2017.

Dent Lounge in Kiev 2

A lot of natural materials were used in this project, such as marble, natural veneer, brass, gesso, wood. Multitude of mirrors in treatment rooms create a feeling of boundless space. Because the premises are for medical use only, there is practically no decoration apart from vases with cut flowers.

Dent Lounge in Kiev 3

Dent Lounge in Kiev 4

Dent Lounge in Kiev 5

Dent Lounge in Kiev 6

Dent Lounge in Kiev 7

Dent Lounge in Kiev 8

Dent Lounge in Kiev 9

Dent Lounge in Kiev 10

Dent Lounge in Kiev 11

Dent Lounge in Kiev 12

Dent Lounge in Kiev 13

Dent Lounge in Kiev 14

Dent Lounge in Kiev 15

Subscribe to our newsletter

K Valley House: A Retreat for Film Makers by Herbst Architects

Architect: Herbst Architects Project: K Valley House Location: Kauaeranga Valley, New Zealand Photographer: Lance Herbst Courtesy of Herbst Architects K Valley House is a vacation home completed in 2016...

Small Mountain Lodge for Short-Term Guests

Černá Voda, a small mountain lodge, is situated next to the “old” ski run near the Pomezní Boudy border checkpoint in the Krkonoše mountains. The original lower ski-lift station was replaced with a new wooden structure on the confluence of Kolben and Černá Voda streams, the latter of which the chalet is named after.

Leth & Gori Have Created a Home with a Life Span of Minimum 150 years

Brick House is designed by the Danish architecture office Leth & Gori. The house has an area of 132 square meters and is located in...

Books in Clouds – Duoyun Bookstore in Huangyan

Wutopia Lab designed Duoyun Bookstore in Huangyan, which was officially completed and grandly opened on June 26, 2021.

Hedgerow House, Philadelphia / ISA – Interface Studio Architects

The Northern Liberties neighborhood of Philadelphia has a long history of quirky independence, re-settled by artists and creative professionals in the last two decades.

Recommended Stories