Park Avenue Penthouse with Rooftop Lounge in NYC

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio

Architecture and Interior Design: Soren Rose Studio, Montroy DeMarco Architecture LLP, Matthew Hoey
Project: Park Avenue Penthouse & Rooftop
Location: New York City
Area: 4,500 SF
Images credit Soren Rose Studio

The complete head-to-toe renovation of this 6,000 square feet Gramercy residence includes the top floor of a residential building and its roof with a pool and a glass pavilion. The project, in all its facets, is the marriage between traditional Scandinavian design and both industrial and contemporary New York.

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 1

Utilizing only six natural materials and elements: stone, glass, wood, steel, tile and water; this Park Avenue penthouse apartment is being entirely rebuilt from the top down. The entire roof of the building has been raised to make way for the addition of a new mezzanine level. The new multilevel roof deck, with exposures on all four sides, features a rooftop pool, an entertainment area with fireplace & wet bar and an enclosed lounge.

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 2

A majestic dark verde alpi marble wall cuts through the first floor all the way to the rooftop. The stone was sourced from the same quarry that Mies Van der Rohe got his marble for the Pavilion in Barcelona. We designed the bathtubs, vanities, all the millwork, hardware for the doors and windows, and even designed a custom key for the amazing bespoke door made in partnership with BDDW. This apartment is truly the studio’s magnum opus.

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 3

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 4

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 5

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 6

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 7

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 8

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 9

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 10

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 11

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 13

Park Avenue Penthouse and Rooftop in NYC, Soren Rose Studio 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

New York Horizon Project Creates the Illusion of Infinity in the Heart of New York City

Conceived by Yitan Sun and Jianshi Wu, New York Horizon project has been designed to make new york’s central park available to more people. The...

White Lodge / Measured Architecture

Designed by Measured Architecture, the White Lodge was conceived and created as a gathering space. A place of reprieve, nestled into its wooded Whistler site, it allows for a family to be together, sequestered from the pull of their daily lives

Barcelona Apartment Features an Intimate, Warm and Eclectic Interior

The inspiration for this apartment draws from the culturally-vibrant Barcelona life and high-end fashion. The eclectic palette of rich, quality materials adds integrity and authenticity to the space. Raw wood is mixed with metals, suedes and high-gloss surfaces to create a sensory experience.

De Beauvoir Residence by Neil Dusheiko Architects

This project is a richly textured transformation of an end of terrace property in the De Beauvoir Conservation area. It was built for a young family. The De Beauvoir house is located in the middle of a specific row of terrace buildings on the junction of two roads.

A Working Environment That Fosters Positive Energy

The cumulative effect is an working environment that fuels passion, fosters positive energy, and harnesses technology to tell the story of The Honest Company’s impact on the world.

Hillside Home Retreat by Coates Design Architects

This hillside home retreat is 2600 square feet with two bedrooms. Similar to its sibling shoreline home, Seaview Escape, it is done in the Pacific Northwest-style, with wood floors and an expansive two-story glazing allowing a view of the mountains from the upper balcony.