Residential ArchitectureHousesPink House in Vancouver / Scott Posno Design

Pink House in Vancouver / Scott Posno Design

Pink House in Vancouver

Pink House is a modern family home designed by Canadian studio Scott Posno Design. Designed for a young family of four, this 3,000 square-foot house in Vancouver’s Mount Pleasant neighbourhood offers a contemporary take on single-family residential living.

Despite its unequivocally modern aesthetic, the house is sensitive to its immediate context in its scale and materiality; the datum line responds to the houses immediately adjacent, and elegantly thin strips of stained cedar wrapping the structure take their cue from the domestic application of wood siding in the area.

Pink House in Vancouver 1

The second storey cantilevers over the entry level, amplifying the sculptural quality of the home and the abstracted graphic composition of the front façade. The entryway is further recessed to enhance the spatial juxtaposition of solid and void. Dramatic contrasts are present between the black cladding and a pristinely pale interior.

Pink House in Vancouver 2

Custom millwork and floors in white oak comprise a seamlessly integrated system that contributes to the uninterrupted and streamlined effect. Furthermore, the contemporary appeal and circulatory flow of the open floor plan makes the interior seem larger, and encourages maximum usage of all spaces. Kitchen, dining and family areas are separated from the living area by a wall containing a three-sided open fireplace that augments the degree of porosity between rooms.

Pink House in Vancouver 2

A projecting skylight offers an additional source of natural daylight from above to wash down to all three floors below. The stair, an architectural artifact itself, features a transparent glass balustrade and open risers, all of which permits light from above to further suffuse the interior.

Pink House in Vancouver 4

Landscaping gestures enhance the connection between indoors and outdoors, extending enjoyment of the house to the backyard during warmer months. The provision of a generous back deck accessible from the family room encourages al fresco dining and an appreciation of the verdant, lush ambiance of mature deciduous trees and plantings native to the West Coast.

Designer: Scott Posno Design
Project: Pink House
Location: Vancouver, BC, Canada
Area: 278 sqm
Photography: Sama Jim Canzian / Silentsama

Pink House in Vancouver 4

Pink House in Vancouver 5

Pink House in Vancouver 7

Pink House in Vancouver 8

Pink House in Vancouver 9

Pink House in Vancouver 9

Pink House in Vancouver 10

Thank you for reading this article!

Poble Nou Apartment in Barcelona / Egue y Seta

This Poble Nou apartment home is a paradigmatic case of the urban and real state transformation that has been sweeping over the city and especially through this neighbourhood in the recent past. The industrial buildings and warehouses at Poble Nou offer “open plan” possibilities, natural light and ventilation in a spot that, as the city grows, is progressively becoming ever so centric.

Architect and Artist Gustave Carlson Redefines California Hygge

Gustave Carlson, residential architect, artist and author of Pacific Modern, Hygge— the Danish concept of comfort—finds architecture and design expression in his multi-faceted portfolio of residential architectural designs.

Ascot Vale Home, Modern Renewal by Taylor Knights Architects

Built by hand by the original owner, this 1940s period home in Ascot vale is a labour of love. With all the grandeur to be expected of an art deco dwelling, the former building itself was quite modest in its construction, with just two bedrooms in the efficient arrangement.

Spanish Charmer in the Historic Neighborhood of Encanto, Phoenix

This Spanish charmer is a 1930’s home located in the historical Encanto Park area of Phoenix. With it being a historical home the bones of the house, as you can imagine, are amazing!

Old Weatherboard House in Sydney Gets Modern Addition

This is an addition to an old weatherboard house set within a large garden. The idea was to create a separate sleeping pavillion linked to the existing cottage via extending the old verandah. This creates a separation of sleeping and living areas and links all spaces with the verdant garden.

Related Articles