Office DesignPrivate Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Project: Private Banking Lounge, Hana Bank
Architects: INTG.
Location: Seoul, Republic of Korea
Project size: 600 m2
Completion date: 2021
Building levels: 2
Photo Credits: Yongjoon Choi

As a leading bank in Korea, Hana Bank is heavily invested in design to transform itself to adapt to a new digital era. All banks have entered a new phase with mobile and internet banking, forcing offline bank branches to come up with a new identity. Hana Bank’s private banking division wanted to change their old generation service and design.

Hana Bank’s private banking lounge is based in Yeouido, a leading CBD in Seoul. With 1,104 sqm size, it has two stories for normal customers and VIP Zones.

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Intg discovered that in a highly digital environment, customers still visit bank branches to handle complicated tasks which accompany an emotional burden. We felt the offline branch should focus on essential services of the bank such as protecting assets and counselling on investment. For VIP Zones, Intg focused on offering exclusivity to enhance customer loyalty. It is designed to melt digital into analogue with an emphasis on tangible experience.

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

When you enter, you face the floating meeting room in the centre of the space. While traditionally bank branches hide meetings room into corners, we placed them in the middle to make customers feel valued.

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

The floating meeting room on the blue sand is modernized with classical and oriental elements. It is designed to subtly reflect the way people enter the living space after stepping a stone in traditional Korean houses. Separate meeting rooms are placed like islands similar to the Hanok structure. We chose hard metal material which comes to mind when thinking of a bank safe as the main material.

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

By making metal curved, we brought softness from cold material. The contrast between blue sand, stone, and metal maximizes the material aspect of the space and creates an artistic atmosphere. The contrast between material and design language brings balance.

As the result, while giving a new sensibility, it brings a sense of retreat and rest.

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Private Banking Lounge, Hana Bank Seoul

Pink Room for Ava Designed by Sissy Marley LLC

At the customer's request, this room was transformed by Sissy + Marley LLC into a special room for Ava, a 6 years old girl...

Terracotta House by Austin Maynard Architects

The beauty of Terracotta house derives from the materials. Earthy red tiles, that respond in tone to the light throughout the day, spill down the walls to meet reclaimed brick.

Modern Vertical House Accessed by a Steel Pedestrian Bridge

This modern vertical house is perched on a small shelf along steep topography downhill from NW Cornell Road, Portland. It touches the ground lightly and is built up rather than out.

Mediterranean Inspired Home in California for Multigenerational Second Home

The homeowners, hailing originally from Italy and India, wanted a warm inviting space that was equally a classic Mediterranean home and a traditional California beach house.

Gothic Revival: Restoration and Renewal of a 1870s Harbourside House in Sydney

Design ingenuity and a dose of respect for its original Gothic Revival bones deliver a blighted 1870s harbourside home in Sydney into the 21st century. CROSSING THE GOTHIC REVIVAL threshold of Maybanke, the waterfront home on Sydney Harbour with a distinguished history, is to traverse 150 years in a few short steps.

Related Articles