Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home

Project: Rambla Catalunya Penthouse
Architecture and Interior Design: Meritxell Ribé – The Room Studio
Location: Barcelona, Spain
Year 2018
Photography: Mauricio Fuertes
Text and photos: Courtesy of The Room Studio

An integral project of interior design, decoration and execution of 300 m2 in which have been obtained wider, luminous and open spaces.

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home 1
The different materials and contrasts created add an eclectic and contemporary touch.

In the central area of ​​Barcelona, ​​the owners wanted to optimize the existing space and obtain a better distribution of the house to create homogeneous and fluid areas. The Rambla Catalunya penthouse formed by two hexagons that connect at right angles and a large outdoor terrace made the distribution project the most complex part.

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home 2

The different natural woods with hydraulic pavements and the recovery of original elements, add an eclectic and modern touch to the house. The hall is characterized by marbles and complements where the golden finishes stand out with the dining area.

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home 3

The kitchen is an important area of the house and is one of the accesses to the spectacular terrace. The kitchen is open to the dining room and is separated from the living room by some recovered glass cases, both in wood and glass.

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode
The hydraulic pavement and the central island create a cozy environment.

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 1

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 3
Brass elements and restored furniture are incorporated providing an eclectic style.

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 5
Light and flat colors combine with others with more character forming volumes

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 4

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 6

A 1930s Barcelona Apartment Is Revitalized Into an Airy Abode 7
The outdoor dining room is located in a closed annex, but with full visibility and transparency

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home 7

Rambla Catalunya Penthouse Revitalized Into a Bright Home 8

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Cantilevered Helical Staircase with Gun Metal Finish

This beautifully sculptured double flight helical staircase, designed and manufactured by Elite Metalcraft, has the hallmark of dedicated craftsmanship in metalwork and innovative design....

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

Due to the stretchy program and the zigzag layout of a newly built apartment, we used a lot of tricks and hidden secret solutions designing its interior.

The Young Team of Studio 11 Has Designed Its Own Workspace in Minsk

This office is the workspace of Studio11 - a young team of architects and designers from Belarus - and is based in Minsk. The layout consists of two work rooms, a kitchen, a separate room with materials and samples and a water closet.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls

With the ambition to create a local wine bar and restaurant emphasized by an intimate and cosy atmosphere that underlines a sense of presence, Nærvær is located in a fairly new and contemporary building. Situated in a prime location of Christianshavn overlooking the canal with a beautiful view Copenhagen’s old city centre, this new place hosts a local winebar as well

2H House: a luminous residence that encourages communication

2H house is the result from the collaboration between Truong An Architecture and 23°5 Studio and it was designed for a family with two...

St Andrews Beach House / Austin Maynard Architects

St Andrews Beach House is a two storey circular holiday home, which takes advantage of the remoteness of site and expansive views, which extend in all directions.