Office DesignReena Sotropa In House Design Group

Reena Sotropa In House Design Group

Reena Sotropa In House Design Group

Project: Reena Sotropa Office
Author: Reena Sotropa In House Design Group
Location: Calgary, Alberta, Canada
Completion date: 2020
Photo Credits: Phil Crozier

In the early months of 2019, our principal designer, Reena Sotropa, purchased a two-storey apartment building in an inner-city Calgary neighborhood to pursue her career-long goal of owning her own studio. We spent the remainder of the calendar year designing and building our dream studio space and completed the move in January 2020. We planned to spend the first few months of the year finalizing the art and décor in the space with grand plans of hosting an “office warming” party in the spring.

Reena Sotropa In House Design Group

In March 2020, our grand plans came to a screeching halt and it wasn’t until a full two years later that we were able to actually finalize the art and décor and have our newly renovated space photographed! This being our firm’s third studio in our 18 year history, we are no strangers to the perils of designing for ourselves! However, this time we actually owned our space, which was a huge game changer! Suddenly, the more “investment” design details we had longed to execute were up for discussion – cue plaster walls and custom marble details!

office, shelves

The first thing we honed in on when designing our own studio was the new space plan layout. Reena spent hours upon hours exploring every opportunity the fourplex building presented us. The final floor plan layout combines the previous two main floor apartments into one harmonious office space, complete with a dedicated reception area as well as a kitchen, boardroom, two bathrooms, a work room, and a large material library that doubles as a presentation and meeting space.

Reena Sotropa In House Design Group

The finishes chosen throughout the office ebb and flow from a soft and serene palette in reception, to high contrast in the kitchen, to a more monochromatic aesthetic in both the work room and library. Each elevation in the studio was thoughtfully curated to showcase design concepts, details, and finishes that we regularly work into our client’s projects. White oak flooring flows through the majority of the office, creating a seamless and natural transition between spaces. As we approach our third year in this beautiful space, we have loved having these details so close on hand to help us illustrate design concepts to our clients.

Reena Sotropa In House Design Group

lounge, kitchen

office, workspace

workspace

bathroom, shower

bathroom

Welcome to the Jungle House

Built within a rejuvenated heritage façade of rendered masonry, steel, timber and greenery, the Welcome to the Jungle House is situated in an inner-city heritage conservation area typified by late Victorian row terrace housing and post-industrial warehouse conversions.

Carmel Highlands House / Studio Schicketanz

Geometric blocks of different scales and materials work seamlessly together in this Carmel Highlands house overlooking the Bay and Point Lobos.

Yoshino Cedar House Promotes New Relationships Between Hosts and Guests

Leading the world in community-driven hospitality business, Airbnb is creating a new narrative with Nara Prefecture's Yoshino town through House Vision. The Yoshino Cedar House...

Kandis Residence, Singapore by ONG&ONG

Set within an idyllic location in northern Singapore, Kandis Residence contains 130 condominium units housed within four residential blocks – one three-storey block, along with three seven-storey blocks.

Lakeside Retreat Northeast of Toronto by Bohlin Cywinski Jackson

This Lakeside Retreat was designed in 2016 by Bohlin Cywinski Jackson in association with Bohlin Grauman Miller. Located approximately three hours northeast of Toronto, Ontario, this 3,300 sq. ft. retreat is carefully situated along the shores of Contau Lake on a remote, seasonally isolated woodland spanning nearly 100 acres.

Related Articles